Emeklilere müjde: Ramazan Bayramı'nda ikramiye 3 bin TL'den 4 bin 500 TL'ye yükseliyor!

Türkiye'de emekliler arasında gündem olan Ramazan Bayramı ikramiyesi, bu yıl SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları için 3 bin TL olarak belirlendi. Bazı emekliler için ek ikramiye ödemesi yapılacağı da kamuoyuna duyuruldu.

Ramazan Bayramı öncesinde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları için 2-5 Nisan tarihleri arasında ödenecek olan ikramiye tutarı, 3 bin TL olarak açıklandı. Ancak, Türkiye'deki yüksek enflasyon sebebiyle emeklilerin bu tutara yönelik eleştirileri yükseldi. Bu eleştirilerin ardından bazı emekliler için ek ikramiye ödemesi yapılacağı bilgisi kamuoyuna yansıdı.

BAYRAM İKRAMİYELERİ 3 BİN LİRA OLDU

6 yıl önce hayata geçirilen bayram ikramiyesi uygulaması, başlangıçta bin TL olarak belirlenmişti. Ancak, zamanla artan enflasyon karşısında ikramiye tutarları da artırılarak 3 bin TL seviyesine yükseltildi. 

BÜTÇE DENGESİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde hükümetin bayram ikramiyesine ilişkin zam yapması bekleniyordu. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyyanen zam ve düşük emekli ikramiye artışı için 'bütçe dengesini' gerekçe göstererek ikramiye tutarlarını yalnızca bin TL yükseltti. 

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN EMEKLİLERE DESTEK

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde bulunan 25 bin emekliye Ramazan Bayramı öncesinde bin 500 TL'lik özel bir ikramiye vereceğini duyurdu. İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Değerli emeklilerimiz, 2024’te de yanınızdayız. Sosyal yardım kriterlerine uyan 25 bin emeklimize Ramazan Bayramı öncesinde 1.500’er TL nakdi destek sağlayacağız. Mutfaklarınızdaki yangını biraz olsun hafifletebilirsek ne mutlu bizlere."

Böylelikle İzmir'deki 25 bin emekli, bu destekle birlikte toplamda 4 bin 500 TL ödeme alacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

Faiz gelirlerinde düşüş başladı: Bankada parası olanlar dikkat!
Aselsan temettü 2024 ne zaman ve ödeme hangi tarihte yapılacak?
Planlı üretim modeli çiftçiye nefes aldıracak!
Altın ve doların yerine hisse senetlerini tercih edenler kazanacak! Tarihi rekora hazırlanın
Elektrikli araçları şarj ederken üzerine ıslak havlu koymak bakın ne işe yarıyor?