Emeklilere müjdeli haber geldi! Zam teklifi Meclis'in onayından geçti

TBMM Genel Kurulu'nda bugün yapılan oturumda, işçi emekli aylıklarına yapılacak zammın yüzde 49,25'e çıkarılmasını düzenleyen maddenin kabul edilmesi emeklilere müjdeli haber getirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen çalışma hayatına dair kanun teklifinde emeklilere yapılan zam maddesi, beklenen onayı aldı.

ZAM MADDESİ YÜZDE 49,25'E ÇIKARILDI

AKP tarafından sunulan önerge ile SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılacak zammın yüzde 42,57'den yüzde 49,25'e çıkarılması teklifi, milletvekillerinin oy birliğiyle kabul edildi. Bu gelişme, emeklilerin maaşlarına yapılacak artışın yüzde 49,25 olarak belirlendiği yeni düzenlemeyi beraberinde getiriyor.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİN İMZASIYLA SUNULAN ÖNERGE

AK Parti Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve Bilecik Milletvekili Halil Eldemir'in imzasını taşıyan önerge, Meclis Başkanlığı'na sunularak kabul edildi.

EMEKLİLERİN REFAHI İÇİN ARTIŞ

Hazırlanan önergeyle, 5510 Sayılı Kanun'a eklenen geçici 102'nci maddenin birinci fıkrasında yer alan 'yüzde 42,57' ibaresi 'yüzde 49,25' olarak değiştirilerek, 5510 Sayılı Kanun'un 4'üncü maddesinin 1'inci fıkrasının a ve b bentleri kapsamındaki sigortalı ve hak sahiplerine ödenen gelir ve aylıkların yüzde 49,25 oranında artırılması hedefleniyor.

KABUL EDİLEN MADDE İLE İLGİLİ DETAYLAR

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen madde, işçi emekli aylıklarına yapılacak artışı yüzde 49,25'e çıkararak emeklilerin refah seviyelerini yükseltmeyi amaçlıyor. Emeklilere yönelik bu olumlu gelişme, kamuoyunda olumlu bir şekilde karşılandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!
Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!
Kira krizinde dikkat çeken rakam: Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı!