Emeklilere Ramazan Bayramı'nda Ödenecek İkramiye Belli Oldu!

Hükümet, memur emeklilerinden sonra SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını yüzde 49.25'e çıkararak en düşük emekli maaşını 10 bin lira ile sınırladı. Yüksek enflasyon karşısında maaşları eriyen emekliler, umutlarını Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenecek ikramiyelere bağladı.

Hükümet, memur emeklilerinin ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını yüzde 49.25'e çıkararak en düşük emekli maaşını 10 bin lira ile sınırladı. Milyonlarca emekli, yüksek enflasyon nedeniyle maaşlarının erimesiyle başa çıkabilmek için Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenecek ikramiyelere umut bağlıyor.

Ekonomik zorluklarla mücadele eden emeklilerin bir kısmı ise yapılacak ek ikramiye ödemesini bekliyor. Türkiye'deki emekli sayısı, EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçmesiyle birlikte 16 milyonun üzerine çıkarken, 2024'te gerçekleşen toplam emekli maaşı artışı yüzde 49.25 olarak açıklandı.



BAYRAM İKRAMİYELERİNİN 5 BİN TL OLMASI BEKLENİYOR

Enflasyon ve yaşam maliyetlerindeki artışlara rağmen emeklilere sağlanan zam sonrasında, milyonlarca emekli, umutlarını Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenecek ikramiyelere çevirdi.

31 Mart'taki yerel seçimler nedeniyle hükümetin emeklilere bayramlarda artırılmış ikramiyeler vermesi bekleniyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre, bu yıl için emeklilere iki kez 5 bin TL olmak üzere toplamda 10 bin TL ödeme yapılması planlanıyor.

 

BİNLERCE EMEKLİYE 1500 TL EK İKRAMİYE VERİLECEK

Hükümetin düzenlediği ikramiye ödemelerine ek olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir genelindeki 25 bin emekliye 1500 TL'lik bayram ikramiyesi verecek.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Saygıdeğer emeklilerimiz, 2024 yılında da yanınızdayız. Sosyal yardım kriterlerine uyan 25 bin emeklimize Ramazan Bayramı öncesinde 1.500’er TL nakdi destek sağlayacağız. Mutfaklarınızdaki yükü biraz olsun hafifletebilirsek ne mutlu bize." ifadelerini kullandı. Soyer, ikramiye müjdesini sosyal medya hesabından şu şekilde duyurdu:

Değerli emeklilerimiz,
2024’te de yanınızdayız.
Sosyal yardım kriterlerine uyan 25 bin emeklimize Ramazan Bayramı öncesinde 1.500’er TL nakdi destek sağlayacağız.
Mutfaklarınızdaki yangını biraz olsun hafifletebilirsek ne mutlu bizlere.

— Tunç Soyer (@tuncsoyer) January 23, 2024

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

Reuters açıkladı: Yapı Kredi Bankası satılıyor mu?
Emekliler dikkat: Resmi Gazete'de yayımlandı: Yüzde 15 indirim yürürlükte
Maliye Bakanlığı’ndan 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza
Altın ve gümüşte yeni rekorlar yolda
Kişi başı borç 77 bin TL: 40.3 milyon vatandaşın 3,1 trilyon borcu var