Emeklilere "yerel seçim zammı" geliyor: Hükümetin tepki çeken zamma seçim öncesi hazırlık

AKPartili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı emekli maaşı zammının ardından, en düşük emekli maaşı 7,500 liradan 10,000 liraya yükseldi. Ancak, bu zammın yetersiz bulunması ve toplumda oluşan tepkilerin ardından iktidarın yeni bir zam hazırlığı içinde olduğu gündeme geldi.

AKPartili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı emekli maaşı zammının ardından en düşük emekli maaşı 7,500 liradan 10,000 liraya çıkarıldı. Ancak, bu zammın yetersiz bulunması ve tepkilerin artması üzerine iktidarın yeni bir zam hazırlığında olduğu belirtiliyor. Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç'e göre, hükümet, en düşük memur maaşını 7,500 TL'den 10,000 TL'ye çıkararak SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam yapacak. Bu adım, maaş artışını yüzde 42,57'ye yükseltecek.

İKİNCİ BÜYÜK ZAM MÜJDESİ Mİ GELİYOR?

Emeklilere yapılan son zammın beklentileri karşılamaması, iktidarı yeni bir düzenleme yapma yoluna itiyor. Çetingüleç'e göre, seçim öncesinde emeklilere ek bir zam yapılması bekleniyor. İhtimaller arasında, düşük maaşlı kesime ilave zam, genel seyyanen zam ve 2000 öncesi ve sonrası emekliler arasındaki farkı gidermek için intibak zammı bulunuyor. Emeklilerin yaşadığı yoksulluk sorununa çözüm getirilmesi ve seçim öncesinde olumlu bir algı oluşturulması hedefleniyor.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği hisseler belli oldu
POS cihazlarına sıkı denetim uygulandı: Mehmet Şimşek hiç acımadı!
Temmuz ayındaki emekli maaşı artışıyla ilgili masadaki rakamlar sızdırıldı
IMF'nin dolar/TL kuru tahminleri şok etti! O tarihte üç haneli sayılar geliyor, hazırlanın!
S&P'den dikkat çeken tahmin: 2025 yılında dolar kaç lira olacak?