Emeklileri ikiye bölen zam: Temmuz'da sadece bu emeklilere zam müjdesi!

Ekonomideki parasal sıkılaşma politikaları tüm hızıyla devam ederken, emekliler zam krizi ile karşı karşıya. AKP iktidarı, yerel seçimlerde göz göre göre gelen mağlubiyete rağmen emeklilere ek zam açıklaması yapamadı ve bütçede para olmadığına işaret etti.

EMEKLİLERE TEMMUZ'DA ŞOK: ZAMLAR YİNE YETERSİZ KALABİLİR!

28 Mayıs'ta Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturan Mehmet Şimşek, TCMB ile birlikte ekonomide rotayı düzeltmeye çalışıyor. Para politikasında 180 derecelik dönüş yapan Şimşek, faizleri fırlatarak enflasyonla mücadeleye başladı.

Ancak bu hamlelerin emeklilere bedeli ağır oldu. Temmuz 2023'te yapılan zam sadece kök maaşlara yansıtıldı ve milyonlarca emeklinin maaşı sabit kaldı. Ocak zammı da enflasyona yetişmedi.

16 milyondan fazla emekliyi öfkelendiren bu durum, 31 Mart seçimlerinde AKP'nin oy kaybına yol açtı. Şimşek'in emeklilere Temmuz'da yine düşük zam yapacağı dedikoduları ise endişeleri artırdı.

En Düşük Emekli Maaşı Yetersiz Kalıyor

EYT ile birlikte emekli sayısı rekor seviyeye ulaşırken, en düşük emekli maaşı 10 bin lirada kaldı. Temmuz'da enflasyon artışı beklenirken, SGK Uzmanı İsa Karataş'tan korkutan bir uyarı geldi.

Karataş, Temmuz'da zammın yine sadece kök maaşlara yansıtılmasının muhtemel olduğunu ve halihazırda 10 bin lira alan emeklilerin bu maaşla devam edeceğini söyledi.

Yüksek enflasyonda bu maaşla geçinmek imkansız hale gelen emekliler, yıl sonuna kadar maaşlarının erimesinden endişe duyuyor. Hükümetten erken zam talebi yükseliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ABB, 2024 senesi için otopark ücret tarifesini belirledi
Anadolu Ateşi, 25. yaşını Beşiktaş Stadyumu’ndaki gösterileri ile kutlayacak!
Milyonlarca yatırımcının merak ettiği 10 kripto kanun teklifi sorusu
Finans uzmanı merak edilen o soruyu yanıtladı: "Ekonomi kötüyse AVM'lerde neden yer yok?"
Gıda sektöründe o ürüne kriz yaklaşıyor! A101 ve BİM'e hücum: Zam alarmı!