Emeklileri ilgilendiren gelişme: 2024 en düşük emekli maaşlarında zam oranları belli oldu

2023 yılının ilk günlerinde emeklilere yapılacak zam konusunda belirsizlik sürüyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Ocak ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Erdoğan'ın masasında iki seçeneğin bulunduğunu ifade etti.

Emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Ocak ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Erdoğan'ın masasında iki seçeneğin bulunduğunu belirtti. Bu seçenekler, emeklilere yeni yıl zammını şekillendirecek.

3 Ocak'ta TÜİK tarafından açıklanacak aralık ayı enflasyon verisi, 2023 yılının enflasyon oranını netleştirecek. Ancak hükümet, senelerdir uygulanan 'refah payı' sistemini kullanarak, belirlenen zam oranına enflasyon rakamına eklemeler yapacak.

ERDOĞAN'IN MASASINDA İKİ TEMEL SEÇENEK

SGK Uzmanı Erdursun, temmuz ayında sınırlı bir artışla yapılan emekli zammının ardından hükümetin, emekli tepkilerini yatıştırmak için bir defaya mahsus 5 bin TL'lik ikramiye uygulamasına gittiğini hatırlattı. Şimdi ise Erdoğan'ın masasında iki temel seçeneğin bulunduğunu açıkladı.

Erdursun, en düşük memur maaşına yapılan temmuz ayındaki seyyanen artışın, benzerinin emeklilere yapılması seçeneğini değerlendirdi. Bu durumda, en düşük emekli maaşına seyyanen artışın ardından yüzde 38-40 oranında bir zam yapılması halinde, emeklilerin taban aylığının 17 bin liranın üzerine çıkabileceğini ifade etti.

Ancak, asgari ücretin belirlenmesinin ardından Erdursun, bu ihtimalin zayıfladığını ve güçlü ihtimalin en düşük emekli aylığının 11 bin 250 liraya çevrildiğini söyledi. Bu durum, hükümetin 31 Mart seçimleri öncesi emeklilere yönelik yapacağı zamda belirsizlik yaratıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 11.000-11.250 TL ARASI OLABİLİR

Emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda belirsizlik devam ederken, şu an için en düşük emekli aylığının 11.000-11.250 TL arasında olabileceği öne çıkıyor.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!
Kira krizinde dikkat çeken rakam: Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı!
Rekabet Kurumu: Özel Fransız Liselerine 21 Milyon TL Ceza Kesildi