Emeklilerin Banka Hesaplarına Detaylı İnceleme: Geriye Dönük 5 Yılın Hesapları Kontrol Ediliyor

Maliye Bakanlığı, son dönemde başlattığı “IBAN’a para gönderme” incelemelerine emeklilerin hesaplarını da dahil etti. Bu kapsamda, emeklilerin banka hesapları son 5 yıl geriye dönük olarak ayrıntılı bir şekilde incelenecek.

Maliye Bakanlığı, esnaf ve KOBİ’lerden sonra emekli vatandaşların banka hesap hareketlerini de kapsamlı bir incelemeye aldı. Bakanlık, yapılan araştırmalarda bazı emeklilerin hesaplarının üçüncü şahıslar veya şirketler tarafından usulsüz şekilde kullanıldığına dair önemli bulgulara ulaştığını bildirdi.

IBAN’A PARA YOLLAMANIN USULSÜZLÜK CEZASI VAR

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi kaçakçılığı ve kara para aklama faaliyetlerini önlemek amacıyla işletmelerin hesaplarına IBAN kanalıyla gelen transferleri incelemeye başlamıştı. Şimdi bu inceleme kapsamına emekli hesapları da dahil edildi.

Danıştay’ın aldığı kararla birlikte Maliye Bakanlığı, emeklilerin banka hesaplarını daha yakından denetlemeye başladı. Bu adım, kayıt dışı çalışan şirketlerin gelirlerini gizlemek için kullandığı yöntemleri durdurmak ve dolandırıcılıkla mücadele etmek amacıyla atıldı. Özellikle dar gelirli vatandaşların banka hesaplarındaki para transferleri, ayrıntılı bir şekilde gözden geçiriliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.