‘Emeklilerin banka hesaplarına inceleme’ iddiasına açıklama geldi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, emeklilerin banka hesaplarının üçüncü şahıslar ve şirketlere kiralandığı iddialarını yalanladı. Bakanlık, emeklilerin hesaplarına yönelik herhangi bir inceleme yapılmadığını ve bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, emeklilerin banka hesaplarının üçüncü şahıslar ve şirketlere kiralandığı yönündeki iddiaları yalanladı. Bakanlık, böyle bir inceleme başlatılmadığını ve iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, emeklilerin banka hesaplarının üçüncü şahıslar ve şirketlere kiralandığı yönündeki iddiaların üzerine harekete geçtiği ve hesaplardaki son 5 yıl içindeki tüm transferlerin inceleneceği öne sürülmüştü. Ancak, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bu iddiaları yalanladı. Bakanlık, emeklilerin banka hesaplarına yönelik herhangi bir inceleme başlatılmadığını açıkladı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan 'Emeklilerin banka hesaplarına inceleme başlatıldı. Son 5 yıl geriye dönük kontrol ediliyor.' iddiası doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, bazı emeklilerin hesaplarının üçüncü şahıslar veya şirketler tarafından kullanıldığına dair bulgulara ulaştığı bilgisi tamamen asılsızdır. Bakanlık tarafından emeklilerin banka hesaplarına yönelik herhangi bir inceleme başlatılmamıştır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.