Emeklilerin Bayram İkramiyesi Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 Bin TL'ye çıkartan yasa Resmi Gazete'de yayınlandı. İkramiyeler Ramazan bayramından önce hesaplara yatırılacak. İkramiyenin Ramazan bayramından önceki hafta olan 1 Nisan - 5 Nisan arasında yatırılması bekleniyor.

Emeklilerin yaşadığı maddi zorluklara bir nebze de olsa çare olacak adımlar atılmaya devam ediyor. Son olarak, emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye çıkartan yasa Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla birlikte, emekli bayram ikramiyeleri artık yılda iki kez, yani Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak ödenecek.

Uzun bir süredir beklenen bu ikramiye artışı, emekliler arasında memnuniyetle karşılandı. Özellikle geçim sıkıntısı yaşayan ve ekonomik zorluklarla mücadele eden emekliler için bu artış önemli bir destek olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu konuda yaptığı açıklamada, emeklilerin 3 bin lira bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını duyurmuştu. Bu ödemelerle ilgili detaylar da netleşmeye başladı. Buna göre, üç bin lira olarak hesaplara yatırılacak olan ilk emekli bayram ikramiyesinin Ramazan bayramından önceki hafta olan 1 Nisan - 5 Nisan arasında ödenmesi planlanıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin Bal İhracatı Hız Kesmiyor: Son 4 Ayda 40 Ülke ve Bölgeye 11 Milyon Dolarlık Satış
En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu: Ünlü ekonomi uzmanı duyurdu!
Fatih Portakal emekli maaşına yapılacak zammı açıkladı!
Rakıdan sonra biraya da zam geldi: İşte zamlı bira tutarları
Türkiye'nin dev market zinciri satıldı