Emeklilerin Gözü 29 Ekim’de: Ödeme Yapılacak Mı?

Geçim zorluğu yaşayan milyonlarca emekli, geçen yıl Cumhuriyet'in 100. yılında verilen 5 bin TL’lik ikramiyenin bu yıl tekrarlanmasını bekliyor. Emekli dernekleri, 29 Ekim yaklaşırken yeniden ödeme yapılması için hükümete çağrıda bulundu. İşte detaylar...

Milyonlarca emekli, artan ekonomik kriz karşısında hayatta kalma mücadelesi verirken, ekim ayının gelmesiyle gözlerini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na çevirdi. Geçen yıl Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak emeklilere verilen 5 bin TL’lik ikramiyenin, bu yıl da devam edip etmeyeceği merak konusu.

KRIZIN YÜKÜ EMEKLIYE BINDIRILIYOR

Geçen yıl yapılan seçimlerin ardından ekonominin yönetimine Mehmet Şimşek’in gelmesiyle tasarruf politikalarına geçildiği duyurulmuştu. Ağır ekonomik şartlar altında sıkıntı çeken milyonlarca emekli, Temmuz ayında yapılan zam açıklamalarını umutla bekledi ancak gelen zam beklentileri karşılamadı. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olarak belirlense de bu zam, birçok emeklinin yaşam koşullarını iyileştirmeye yetmedi.

CHP, ekonomik krizin faturasının emekliler ve asgari ücretlilere yüklenmesine yönelik eleştirilerini sık sık dile getiriyor.

EMEKLIYE 29 EKIM İKRAMIYESI VERILECEK MI?

Geçen yıl verilen ikramiyenin Cumhuriyet’in 100. yılına özel tek seferlik bir ödeme olduğu açıklanmıştı. Emekliler bu yıl aynı uygulamanın devam edeceğini umut etse de, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan herhangi bir açıklama yapılmadı. Görünen o ki, bu yıl 29 Ekim ikramiyesi verilmesi beklenmiyor.

EMEKLILER DERNEĞI’NDEN 29 EKIM TALEBI

Tüm Emekliler Derneği Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz, geçen yıl verilen 5 bin TL’lik Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin önemine vurgu yaparak, bu uygulamanın her yıl bir maaş tutarında verilmesini talep ettiklerini açıkladı. Tokgöz, "Bu ikramiye, birçok emekli için kış aylarına ek gelir sağladı. Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi’nin geleneksel hale getirilip her yıl verilmesi, milyonlarca emekliyi memnun edecektir" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.