Emeklilik kararından vazgeçti: Barcelona yeni kalecisini açıkladı!

Barcelona, sakatlanan Ter Stegen'in yerine Wojciech Szczesny ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. Ağustos ayında emekliliğini duyuran 34 yaşındaki Polonyalı kaleci, "Başka bir kulüp için bu kararı vermezdim" dedi.

LaLiga’nın lideri Barcelona, deneyimli kaleci Wojciech Szczesny ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladığını duyurdu. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 34 yaşındaki Polonyalı kaleci, sezonun geri kalanında Barcelona kalesini koruyacak. Szczesny, imza töreninde yaptığı açıklamada, "Başka bir kulüp için böyle bir adım atmazdım," diyerek Barcelona’ya duyduğu saygıyı dile getirdi.

Barcelona’nın bu hamlesi, takımın as kalecisi Marc-Andre ter Stegen’in Villarreal ile oynanan lig maçında yaşadığı ciddi sakatlık sonrası geldi. Dizinden sakatlanan Ter Stegen'in sezonu kapattığı yapılan kontrollerin ardından netlik kazandı. Kaptanının sakatlığıyla sarsılan Barcelona, kısa süre içinde kaleci arayışına başladı ve futbolu bırakma kararı almış olan Wojciech Szczesny ile temas kurdu. Szczesny, ağustos ayında emeklilik kararı aldığını duyurmuş olsa da Barcelona’nın teklifini kabul etti.

Szczesny, Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona'nın Young Boys ile oynadığı ve 5-0 kazandığı maçta tribündeydi. Karşılaşmayı izleyen tecrübeli kalecinin, yeni takımıyla kısa sürede sahalara dönmesi bekleniyor.

Kariyeri boyunca 548 resmi maçta forma giyen Wojciech Szczesny, bu karşılaşmalarda 559 gol yerken, 210 maçta kalesini gole kapatma başarısı gösterdi. Kalecilik kariyerine Polonya’nın Agrykola Warszawa takımında başlayan Szczesny, daha sonra Arsenal, Brentford, Roma ve Juventus gibi önemli kulüplerde görev aldı. Özellikle Juventus formasıyla büyük başarılara imza atan deneyimli eldiven, Serie A’da geçirdiği yıllarda üst düzey performansıyla dikkat çekmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.