Emeklilik sistemi değişecek mi? Erdoğan açıkladı: Yeni yasama döneminde bu konuyu gündeme alacağız

Son dakika haberi! Ak Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamış bulundu.

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılacağını belirten Erdoğan, emeklilerin enflasyon karşısında mağdur edilmeyeceğini bir kez daha vurguladı.

"Bizler toplumumuzun her kesimi gibi emeklilerimizin de daima yanındayız. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için azami çaba gösteriyor, elimizden gelenin daha fazlasını imkanlar nispetinde yapıyoruz." diye konuşan Erdoğan, "Eldeki imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Engelleri aşmayı kendimize şiar edinmiş bir iktidar olarak sürekli tüm vatandaşlarımızın refahını artırmak için sürekli yeni yol haritaları oluşturuyoruz. Ekonomik istikrardan taviz vermeden, popülizm tuzaklarına düşmeden en rasyonel adımı nasıl atarız anlayışı içinde hareket ediyoruz," ifadelerini kullandı.

MUHALEFETE TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşına yapılacak zam konusunda muhalefet partilerinin eleştirilerine tepki gösterdi. Şunları söyledi:

"Muhalefet, düşünmeden ve konuşmadan ‘asgari ücret 17 bin’ diyor. Onların bu konuyla ilgili yükümlülükleri yok. Biz ise ekonomik dengeleri bozmayacak şekilde nasıl ilerleyebileceğimize bakıyoruz ve adımlarımızı buna göre atıyoruz."

Emeklilik sistemiyle ilgili değişiklik yapılıp yapılmayacağına dair bir soruya Erdoğan, "Yeni yasama döneminde bu konuyu ele alacağız." şeklinde cevap verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.