Emekliye neden zam yapılmıyor ortaya çıktı: Şeref Oğuz isyan etti

Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, Sayıştay raporlarındaki usulsüzlüklerle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabında, "Metresi 4 bin dolarlık otoyola metre başına 8,500 dolar ödenmiş. Sayıştay evet fakat Söğüştay şart bize," ifadelerini kullandı.

Türkiye Sayıştay Raporları'ndaki usulsüzlükler üzerine tartışmalar sürerken, emeklilere verilmesi gereken paraların hangi alanlara aktarıldığı da gün yüzüne çıkıyor. Milyonlarca emeklinin açlık sınırında yaşamak zorunda kalması dikkat çekerken, 4 bin dolarlık bir otoyola tam 8 bin dolar harcandığı belirlendi. Bu durum, kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığı konusunda ciddi endişelere yol açtı. Ekonomi alanında tanınmış isimlerden Şeref Oğuz, sosyal medya hesabı üzerinden bu duruma isyan ederek, söz konusu harcamaların ve emeklilerin durumunun daha fazla gündeme getirilmesi gerektiğini vurguladı.

"SAYIŞTAY YETMEZ SÖĞÜŞTAY LAZIM"

Oğuz gönderisinde şu ifadeleri kullandı:

"SAYIŞTAY YETMEZ, SÖĞÜŞTAY ŞART Metresi 4 bin $'lık otoyola metre başına 8,500 $ ödenmiş. Sayıştay raporundan öğreniyoruz. Ancak aradaki farkı kimlerin söğüşlediğini de bilmek gerekiyor. Bunu da soruşturacak bir kuruma gereksinim var. Sayıştay evet fakat SÖĞÜŞTAY da şart bizlere.. Kim söğüşlüyor bilelim, soruşturalım."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.