Emekliye Ocak'ta Çifte Zam Müjdesi: Hem Enflasyon Artışı Hem Refah Payı Geliyor!

Ocak 2025'te emekli maaşlarını bekleyenler için müjdeli haber geldi! Hem refah payı hem de enflasyon zammı, SSK, BAĞ-KUR ve 4C emeklilerini kapsayan çifte zamla hayatlarına yansıyacak. İşte detaylar...

Ocak 2025'te emekli maaşlarına yapılacak zam için heyecanlı bir bekleyiş başladı. Üç aylık enflasyon verilerinin belirlenmesiyle birlikte, emeklilerin 6 aylık zam oranı netleşecek. Milyonlarca emekli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Temmuz ayında verilmeyen refah payı zammının Ocak’ta verilmesini umuyor.

Ocak 2025’te 16 milyondan fazla emekli, maaşlarına yapılacak artışı merakla takip ediyor. Şu an için 3 aylık enflasyon verileri kesinleşti ve geriye üç aylık veri kaldı. 3 Ocak 2025'te açıklanacak olan 6 aylık enflasyon rakamlarıyla birlikte emekli maaş zammı da belli olacak. Ancak gözler, Temmuz'daki refah payı hayalinin suya düştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi.

REFAH PAYI ZAMMI OLACAK MI?

Ocak 2025'te refah payı zammı beklentisi, iktidara yakın gazeteciler tarafından duyuruldu. Gazeteci Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere sürpriz yapacağı sinyalini verdi. Bu açıklama, iktidar kulislerinde de doğrulandı ve emeklilerin Ocak ayında çifte zam alacağı iddia edildi. Erdoğan, "Hiçbir vatandaşın enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğini" vurguladı.

NE KADAR ZAM OLACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Eylül ayı enflasyon oranları yüzde 2.97 olarak belirlendi. Üç aylık enflasyon zammı ise yüzde 8.95 oldu. Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki enflasyon oranları da merakla bekleniyor. SGK uzmanları, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 15, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 11 zam öngörüyor. En düşük emekli maaşının Ocak’ta yüzde 20 artışla 15.000 TL’ye ulaşması bekleniyor.

Ancak, bu hesaplamalar refah payı eklenmeden yapıldı. Cem Küçük, Erdoğan'ın emekli maaşlarına en az 5 puan refah payı müjdesi vereceğini iddia etti. Bu durumda emeklilerin maaş artışının yüzde 20’ye kadar yükselebileceği öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.