Emekliye Yapılacak Seyyanen Zam ve Bayram İkramiyesi İçin Yeni Gelişme! Miktar Değişiyor!

Haftalardır emekliler tarafınca Türkiye'nin 81 ilinde AKP'li siyasetçi ve bakanlara sürdürülen tepkilerin peşinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla emekliler için yeni bir çalışma yürütülüyor. İşte detaylar..

Geçtiğimiz yıl Meclis'ten geçen EYT düzenlemesi sonrasında Türkiye'deki emekli sayısı 16 milyonun üzerine çıktı. Ancak, emeklilerin sayısındaki artışa rağmen, AKP döneminde Hazine'den aldıkları payda belirgin bir artış devam ediyor. Son olarak, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zam oranı yüzde 49.25'e yükseltilmiş, en düşük emekli maaşı ise 10 bin lira olarak belirlenmişti.

Haftalardır Türkiye'nin dört bir yanında emekliler tarafından AKP'li siyasetçilere yönelik gösterilen tepkilerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yeni bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda, geçen yıl memurlara yapılan 8 bin 77 lira seyyanen zamın benzeri bir artışın emekliler için de planlandığı belirtiliyor.

Ankara kulislerinden gelen bilgilere göre, Mart ayında emeklilere minimum 2 bin lira ile maksimum 4 bin lira arasında bir seyyanen zam yapılması planlanıyor. Bu artışın oransal olarak tüm emeklilere aynı şekilde yansıtılacağı ifade ediliyor. Tasarı, öncelikle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sunulacak ve ardından olası etkilerini değerlendirmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmesi bekleniyor.

Ancak, maliyet nedeniyle seyyanen zamın uygulanmaması halinde, hükümetin emeklilerin öfkelerini hafifletmek için ikramiye kartını devreye sokacağı ifade ediliyor. Geçtiğimiz hafta yapılan duyuruda, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı için ödenecek ikramiye tutarlarının 2 bin liradan 3 bin TL'ye yükseltildiği açıklanmıştı. Ancak, bu düzenleme henüz TBMM Genel Kurulu'na gelmediği için değişiklik yapılabilir.

Ankara'dan gelen bilgilere göre, seyyanen zamın uygulanmaması durumunda ikramiyelerin 3 bin TL'den 5 bin TL'ye yükseltilmesi olasılığı üzerinde duruluyor. Ancak, bu değişikliklerin ve alınacak kararların ilerleyen haftalarda resmen açıklanması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Dış Ticaret Haddi Yükseldi, İhracat ve İthalat Miktarlarında Düşüş Devam Ediyor
THY'den Jose Mourinho'lu o reklam, gösterildi!
ABD'de Ticari Ham Petrol Stokları Düşerken Üretim Azaldı
9 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
9 Mayıs 2024 Güncel Altın Fiyatları