Emekliye Yönelik Büyük Bir Değişiklik: Hükümet Kararından Vazgeçti!

2023 yılında yapılan açıklamada milyonlarca Bağ-Kur üyesi için emeklilik prim gün şartının 9 bin'den 7 bin 200'e düşürüleceği belirtilmişti. Ancak uygulanan ekonomi programı sonrasında hükümet, bu taahhüdü askıya aldı.

Önümüzdeki 2023 seçimleri öncesinde dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamada, milyonlarca Bağ-Kur mensubu emekli adayı için prim düzenlemesi yapılacağı belirtilmişti. 

Bağ-Kur emeklilik şartlarının halihazırda 9000 gün olduğu ancak bu sınırın 7200 güne düşürüleceği sözü, şu anki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından da tekrarlandı ve milyonlarca emekli adayına AKP hükümeti tarafından taahhüt edilmişti.

Ancak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomi programı çerçevesinde uygulanan parasal sıkılaşma önlemleriyle birlikte kısıtlamalar peş peşe geldi. Bu ekonomik tedbirler neticesinde, hükümet birçok ürün ve hizmet için ek vergi uygulamasına gittiği gibi, Bağ-Kur mensupları için de verilen sözü askıya aldı.

Emeklilere yönelik planlanan düzenlemenin belirsiz bir tarihe ertelendiği bildirilirken, Bağ-Kur mensubu emekli adayları bu duruma sert tepki gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.