Emin Çölaşan: “Çürük” ve “Sürtük” üzerine!.. Kimdir onlar?

“Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz… Gezi protestolarına Türkiye'nin dört bir yanında her yaştan, her cinsten ve her görüşten on binlerce, belki de yüz binlerce kadınımız katılmıştı''

Gazeteci Emin Çölaşan, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi parkı eylemcilerine yönelik kullandığı “sürtük” ifadesinden dolayı göstermelik de olsa özür dilemesi gerektiğini söyledi. Çölaşan, “Asla unutmasın, bu beyefendi anayasa uyarınca Türk Milletinin ‘birliğini' temsil ediyor!” diye hatırlattı.

Çölaşan bugünkü yazısında Erdoğan’ın kullandığı “çürük” ve “sürtük” kelimelerinin anlamlarına dikkati çekti. “Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz… Gezi protestolarına Türkiye'nin dört bir yanında her yaştan, her cinsten ve her görüşten on binlerce, belki de yüz binlerce kadınımız katılmıştı. Onlar bizim analarımız, bacılarımız, evlatlarımızdı. Sadece cumhurbaşkanı değil hiç kimse onlara (hele bu gibi sözlerle) hakaret etme hakkına sahip değildir” diyen Çölaşan şunları kaydetti:

“Nitekim manşetten verilmesi gereken bu sözleri dünkü yandaş gazetelerde bile sansür edilmiş, kullanılmamıştı. Şimdi Recep Bey'den beklenen bir şey var. Daha fazla gecikmeden bu konuda bir adım daha atması ve göstermelik bile olsa özür dilemesidir. Belki “Dilim sürçtü, ben kadınlarımızı kastetmemiştim” diyebilir. Asla unutmasın, bu beyefendi anayasa uyarınca Türk Milletinin ‘birliğini' temsil ediyor! İyi de, milletin birliği böyle temsil edilmez”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”