Eminağaoğlu: Reşat Petek görevi bırakmalı, aksi halde partiler komisyondan çekilmeli

Cemaat'in 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere kurulan TBMM Araştırma Komisyonu başkanlığına, Cemaat'e yaptığı övgülerle bilinen AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek seçildi.Eski YARSAV başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu...

Cemaat'in 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere kurulan TBMM Araştırma Komisyonu başkanlığına, Cemaat'e yaptığı övgülerle bilinen AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek seçildi.

Eski YARSAV başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu Petek'in Darbe Komisyonu Başkanlığı'na seçilmesine sert tepki gösterdi.  Eminağaoğlu Petek'e görevi bırakma çağrısı yaparak, aksi halde Meclis'teki partilerin komisyondan çekilmesi gerektiğini ifade etti. 

PETEK'E SORUŞTURMA AÇILMALI

Petek'in Cemaat'in en cevval savunucularından olduğunu hatırlatan Eminağaoğlu AKP milletvekili Reşat Petek, hakkında FETÖ'den soruşturma açılması gereken, bunun için yeterli bilgi ve belge bulunan bir kişidir" dedi ve ekledi; 
"Reşat Petek, şimdi 15 Temmuz darbe girişimini araştırma konusunda kurulan, TBMM Araştırma Komisyonu Başkanlığına bile seçilebilmiştir. Bundan ortaya çıkan sonuç; AKP'nin, FETÖ mücadelesinin ve bu konudaki iradesinin, gerçekte asla FETÖ ile mücadele olmadığıdır."

AKP'nin konuya, hukuk ve demokrasiye yönelen tehditleri ortadan kaldırmak gözüyle bakmadığının altını çizen Eminağaoğlu, Reşat Petek'in görevi bırakması gerektiğini belirtti. 

Eminağaoğlu aksi halde Meclis'teki siyasi partilerin komisyondan çekilmesi gerektiğini vurguladı. 

Eminağaoğlu'nun ABC Gazetesi'ne yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde; 
AKP milletvekili Reşat Petek, hakkında FETÖ'den soruşturma açılması gereken, bunun için yeterli bilgi ve belge bulunan bir kişidir.
Böyle bir kişi hakkında adli soruşturma açılmaması bir yana, halen bu kişinin AKP üyeliği ve de milletvekilliği de sürmektedir.
Daha da ötesi, bir zamanlar Zekeriya Öz'ün en cevval savunucusu olan Reşat Petek, şimdi 15 Temmuz darbe girişimini araştırma konusunda kurulan, TBMM Araştırma Komisyonu Başkanlığına bile seçilebilmiştir.
Bunu hukuk ve demokrasi anlayışı ile açıklamak olanaklı değildir.
Bundan ortaya çıkan sonuç; AKP'nin, FETÖ mücadelesinin ve bu konudaki iradesinin, gerçekte asla FETÖ ile mücadele olmadığıdır.
AKP'nin bu konuya, hukuk ve demokrasiye yönelen tehditleri ortadan kaldırılmak gözüyle bakmadığıdır.
AKP konuya, FETÖ ile kendi arasında bir güç çatışması olarak bakmaktadır.
Cemaat için bir dönem çırpınan Reşat Petek'in, şimdi bu komisyonun başkanlığına seçilmesini başka türlü yorumlayabilmek olanaklı değildir.
Bu durum www.resatpetek.net sayfasında, Reşat Petek'in 2009 yılında ağzından dökülen sözlerle bile ayrıca doğrulanmaktadır.
Reşat Petek'in, AKP'den, milletvekilliğinden, parti üyeliğinden istifa etmesi, hakkında adli soruşturma açılması konuları da elbette söz konusu olmalıdır. Bu sürecin henüz gerçekleşmemesi, Reşat Petek'in, AKP'nin ve yargının şu an nerede durduğunu da açıkça ve ayrıca göstermektedir. 
Öte yandan, Reşat Petek'in bu söyledikleri ve bu duruşu karşısında, anılan Komisyon Başkanlığını sürdürmesi, bu durumun siyasi etikle çatışması bir yana, TBMM'ne de en büyük saygısızlıktır. TBMM'nin varlık nedeninin inkarıdır.
Reşat Petek bu koltuğunu  derhal terketmelidir.
Aksi halde, TBMM'deki partiler bu Komisyon'dan çekilmelidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

ATM'lerde Küçük Banknot Krizi: 20, 10 ve 5 TL'lik Banknotlar Kabul Edilmiyor!
Küçükçekmece'de Çocuğun Ölümüyle İlgili Verme Süreci Başladı
Adana'da Çiftlik Operasyonu: Silah ve Firariler Ele Geçirildi
Kalkım Belediye Başkanı Zeynep Çelik, AK Parti Milletvekili Ayhan Gider'i Ziyaret Etti
Emekli Maaşları Temmuz'da Artıyor! Ali Tezel Rakamları Açıkladı!