Emlak dolandırıcılığı davası: Trump, 100 milyon dolar ödemeye hazır!

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendisi, çocukları ve şirketleri hakkında emlak sektöründe senelerce çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları suçlamasıyla toplam 454 milyon dolar para cezasının temyiz sürecinde tahsilatını durdurmak için 100 milyon dolar ödemeye hazır olduğunu belirtti.

Trump'ın avukatları, New York Temyiz Mahkemesine cezanın toplam tahsilatının durdurulması için başvuru yaptı. Bu başvuruda, Trump'ın cezai tutarın tamamını teminat olarak sağlamasının imkansız hale geldiği iddia edildi ve 454 milyon dolarlık ceza tahsilatının durdurulması talep edildi. Avukatlar, Trump'ın toplam 100 milyon dolarlık bir teminat ödemeye hazır olduklarını belirttiler.

Trump'a verilen cezanın bankalardan kredi çekmesini yasaklaması sebebiyle toplam miktarı temin etmekte zorlandıklarını savundular. Bu ceza, Trump'ın, üç çocuğu ve şirketinin servetini abartarak bankaları, sigortacıları ve iş dünyasından kişileri dolandırdığı iddiaları üzerine verilmişti.

New York Başsavcısı Letitia James, Trump'ın üç çocuğu ve şirketinin servetini abarttığını öne sürmüş ve yargıçtan Trump ve çocuklarının New York'ta şirket kurmalarını ve ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamasını talep etmişti. Yargıç Arthur Engoron, Trump'ı "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırmak" suçlamasıyla cezalandırmıştı.

Trump'ın avukatlarının başvurusu sonucunda, New York Temyiz Mahkemesinin vereceği karar merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.