Emlak ilanlarına doğrulama logosu! 15 Eylülden itibaren devreye alınacak

Artan emlak fiyatları ve spekülasyonları engellemek için, 1 Kasım 2023'te yürürlüğe giren yeni düzenleme ile emlak ilanlarına kimlik ve yetki doğrulaması getirildi. İkinci faza geçiş için teknik çalışmalar 15 Eylül'de tamamlanacak, ardından 1 Ocak 2025'te zorunlu hale gelecek.

Artan enflasyon ve emlak fiyatlarındaki yükselişi kontrol altına almak amacıyla, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikle emlak ilanlarına kimlik ve yetki doğrulama zorunluluğu getirildi. 1 Kasım 2023 itibarıyla yürürlüğe giren düzenleme kapsamında, ilanlar Ticaret Bakanlığı'nın Elektronik İlan Doğrulama Sistemi üzerinden doğrulanacak. İkinci faza geçiş 15 Eylül'de tamamlanacak, 1 Ocak 2025 itibarıyla ise doğrulama yapılmadan ilan verilemeyecek.

Artan enflasyon nedeniyle emlak fiyatlarındaki yükselişin önüne geçmek amacıyla, emlak piyasasında spekülasyonları engellemek için Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılmıştı. Web ortamındaki emlak ilanlarına kimlik ve yetki doğrulama zorunluluğu, 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girmişti. Bu düzenleme kapsamında, taşınmaz ilanı vermek isteyen kişi ve şirketlerin kimlik doğrulamaları Ticaret Bakanlığı'nın Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden yapılmaya başlandı.

İkinci aşama için çalışmalar, Ticaret Bakanlığı, ilan platformları ve sektör temsilcileri arasında yürütülen görüşmelerle devam ediyor. İlan doğrulama sisteminin ikinci faza geçişi için teknik hazırlıkların 15 Eylül'e kadar tamamlanması planlanıyor. 15 Eylül ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasında, doğrulama yapılmadan da ilan verilebilecek, ancak doğrulama yapılmış ilanlarda bir logo ve ibare bulunacak. 1 Ocak 2025'ten itibaren, yetki doğrulaması yapılmadan ilan verilmesi mümkün olmayacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.