Emlak Vergisinde Köklü Değişiklik: Yeni Karar Açıklandı!

Emlak vergisi sisteminde önemli bir değişiklik yapıldı. Önümüzdeki yıl için geçerli olacak inşaat maliyet bedelleri yeniden belirlendi ve bu karar, mülk sahiplerinin vergi yükümlülüklerini doğrudan etkileyecek.

EMLAK VERGISINDE ORANLAR YENIDEN BELIRLENDI: YENI MALIYET BEDELLERI RESMI GAZETE'DE YAYINLANDI

Emlak vergisi oranlarında önemli değişiklikler yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ortak çalışması sonucunda hazırlanan yeni tebliğ, metrekare normal inşaat maliyet bedellerinin yeniden belirlendiğini duyurdu. Bu düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandı ve gelecek yıl için geçerli olacak.

Yeni tebliğe göre, mesken binalarının metrekare normal inşaat maliyet bedellerinin asgari ve azami sınırları tekrar belirlendi. Binalar, çeşitli sınıflara ayrılırken, her sınıf için belirlenen yeni vergi oranları şu şekilde oldu:

  • Lüks İnşaatlar: 7.740,78 TL ile 16.967,51 TL arası
  • Birinci Sınıf İnşaatlar: 3.266,73 TL ile 11.346,71 TL arası
  • İkinci Sınıf İnşaatlar: 2.301,27 TL ile 7.687,59 TL arası
  • Üçüncü Sınıf İnşaatlar: 777,35 TL ile 5.235,86 TL arası
  • Basit İnşaatlar: 369,88 TL ile 2.361,32 TL arası

Tebliğ, ayrıca fabrika, otel, hastane, sinema, banka, okul ve havuz gibi farklı bina türlerinin metrekare normal inşaat maliyet bedellerini de yeniden düzenledi. Bu değişiklikler, emlak vergisi hesaplamalarında önemli bir etki yaratacak ve mülk sahiplerinin vergi yükümlülüklerini yeniden değerlendirmelerine neden olacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.