Emlaktan Sonra Araç Satışlarında da Yeni Dönem Başlıyor! Doğrulanmış İlan Sistemi Geliyor!

Otomotiv sektörüne yeni bir düzenleme geliyor: Artık yetki belgesi olmayan galericiler ilan veremeyecek! Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “İkinci el araç satışında yalnızca yetkili işletmeler ilan verebilecek. Amacımız ise sahte ilanları ve fiyat spekülasyonlarını engellemek” dedi...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, konut sektöründe başlatılan doğrulanmış ilan düzenlemesinin kısa süre içinde otomotiv sektörüne de uygulanacağını açıkladı. Bu düzenleme ile yetki belgesi olmayan galericiler, ilan girişinde bulunamayacak.

Otomotiv İlanlarına Yeni Düzenleme

Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen ve 15 Eylül 2024 tarihinde emlak sektöründe devreye alınacak olan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), konut sektöründen sonra otomotiv ilanlarında da uygulanacak. Bakan Bolat, düzenlemenin detaylarını paylaştı ve sistemin otomotiv sektöründe de spekülatif fiyat artışlarını önlemeyi hedeflediğini belirtti.

İlanlar Doğrulama Sonrası Yayınlanacak

Bakan Bolat, ilan vermek isteyen vatandaşların EİDS’ye yönlendirileceğini ve bu sistem üzerinden taşıtın, ilan veren kişiyle olan bağının doğrulanmasının ardından ilanın onaylanabileceğini ifade etti. Taşıtın bir galerici vasıtasıyla ilana verilmek istenmesi durumunda ise galericinin yetki belgesine sahip olması gerektiğini vurgulayan Bolat, "İlan yayımlanmadan önce taşıt sahibi tarafından yetkilendirme yapılacak ve yalnızca yetki belgesine sahip galeriler ilan girebilecek" dedi.

Spekülatif Fiyatların Önüne Geçilecek

Ayrıca, yetki belgesi bulunmayan galericilere ilan girişinin yasaklanacağını belirten Bakan Bolat, otomotiv sektöründe belgesiz faaliyet gösteren işletmelere bugüne kadar yaklaşık 23 milyon lira idari para cezası kesildiğini hatırlattı. Bu yeni düzenlemeyle, gerçeğe aykırı ve yanıltıcı ilanların önüne geçilerek spekülatif fiyat artışlarının da engelleneceğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.