Emniyet kaçak maç izleyenlere operasyon hazırlığı içinde

Emniyet kaçak maç izleyenlere operasyon hazırlığı içinde.

Fotospor’un haberine göre polis korsan maç izleyenlerin evlerini basacak. Emniyetten uyarı niteliğindeki baskının ardından izleyicilere büyük bir soruşturmanın parçası olabilecekleri hatırlatılacak.

Türkiye’de spor yayıncılarının en büyük sorunlarından biri korsan maç yayını. Birçok izleyici gerek fiyatlar gerekse yayıncıların tutumları sebebiyle kaçak maç yayınlarını takip ediyor. Bunun için geçtiğimiz yıllarda erişim engelleme yetkisi TFF başkanına verildi. Bu sayede daha sıkı bir trafikle erişim engellemelerine imza atıldı. Ancak bu da tek başına yeterli olmadı. Korsan yayın engellemelerini bir kademe ileri götürmek isteyen yetkililerin kaçak maç izleyenlere operasyon hazırlığı içinde olduğu belirtildi. Fotospor’un haberine göre korsan maç izleyen 1.000 haneye uyarı amaçlı operasyon düzenlenecek.

Emniyet beIN Sports’un Şikayeti Üzerine Harekete Geçti

Türk futbolunun en büyük sorunlarından kaçak yayınlar için, yetkililerin eşine daha önce rastlanmayan bir operasyon hazırlığı içinde olduğu öğrenildi.

TFF, Kulüpler Birliği ve beIN Sports’un şikayeti ile emniyet yasa dışı Süper Lig maçları yayınına yönelik olağanüstü bir operasyon hazırlığı içinde. Operasyon kapsamında yaklaşık 1.000 haneye uyarı baskını düzenlenecek. İzleyicilere büyük bir soruşturmanın parçası olabilecekleri yönünde uyarılar yapılacak.

Devam eden soruşturma kapsamında kaçak maç yayını izleyenler arasında dev bir veri tabanı oluşturuldu. Maçları kaçak izleyenlerin evlerine gidecek polis, büyük bir ceza ile karşılaşabilecekleri konusunda izleyicileri uyaracak. 

    Yayın Ağları İçin Farklı Ülkelerle İletişim Kuruldu

Geçtiğimiz haftalarda korsan yayın sorununun çözümüyle ilgili birkaç görüş ortaya atılmıştı. Bu görüşlerden biri izleyicilere ceza verilmesiydi. Yayıncılara ulaşılamadığı için bu kişilere ceza verilemiyordu. Bunun üzerine emniyetin Hollanda, Almanya ve Fransa emniyetleriyle bağlantı kurduğu öğrenildi. Yayın ağlarının tespiti için farklı ülkelerle bağlantı kuran yetkililerin buradan da sonuç alması bekleniyor.

Kaçak maç yayınları sürecinin önümüzdeki günlerde de gündemi meşgul etmesi bekleniyor. Öte yandan önümüzdeki dönemde korsan yayın konusunda daha keskin adımların da atılacağı tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Covid-19'un yeni varyantı 'FLIRT' ciddi vakalarla çıktı!
Et Entegre Tesisi İşkence Skandalı: Suluova'da Büyük Tepki!
Didim'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Organizatör ve 37 Göçmen Yakalandı
Hemşire Selen'in şüpheli ölümüne ilişkin son görüntüleri ortaya çıktı
Arda Güler'den Sevgilisi İle Dikkat Çeken O Sosyal Medya Paylaşımı!