Emniyet kaynakları: Saldırı IŞİD kaynaklı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ilk belirlemelere göre 28 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında ağır yaralıların da olduğu 60 kişinin yalandığı terör saldırısı gerçekleştirildi.Edinilen ilk bilgilere göre 3 kişi silahlarla...

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ilk belirlemelere göre 28 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında ağır yaralıların da olduğu 60 kişinin yalandığı terör saldırısı gerçekleştirildi.

Edinilen ilk bilgilere göre 3 kişi silahlarla Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne gelerek önce etraftaki personel ve yolculartın üzerine ateş ettiler, ardından da 2 el bombası patlattılar. Saldırı esnasında 2 saldırganın hayatını kaybettiği ve 3. saldırganın yakalanmaya çalışıldığı açıklandı.

SALDIRI IŞİD EYLEMİNİ İŞARET EDİYOR

İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini söylerken emniyet kaynakları saldırının radikal İslamcı terör örgütün IŞİD kaynaklı gerçekleştirildiğini duyurdu. Terör örgütü IŞİD, geçtiğimiz Mart ayında Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'na benzer bir saldırı gerçekleştirmiş, saldırıda önce silahlar ardından da bombalar kullanılmıştı.

Atatürk Havalimanındaki saldırının Brüksel saldırısına benzerliği de, saldırının IŞİD tarafından gerekleştirildiği iddiasını güçlendiriyor.

Öte yandan, daha önce Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönelik roketli saldırı gerçekleştiren TAK'ın, batılı sivillerin de hayatını kaybedevileceği böyle bir saldırıyı gerçekleştirmeyi tercih etmeyeceği stratejistler tarafından belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kayısı çekirdeklerini çöpe atmayın: Bakın 1 avuç yenilirse ne oluyor
Özel'in görüşmeleri devam ediyor: Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun ardından Mansur Yavaş ile görüşecek!
Kocaeli’deki bir fabrikada grup seks skandalı: Soruşturma başlatıldı!
Yeni bir hizmet başlatıldı: 2015 yılından sonra çocuk sahibi olanlara nakit yardımı
İmamoğlu, İstanbulluyu müjdeye boğdu: O hizmet artık sınırsız ve ücretsiz!