Emre Apartmanı davasında gergin anlar! Sanığın salondan çıkarılması ne anlama geliyor?

Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Emre Apartmanı ile ilgili davanın 6'ncı duruşmasında sanık Ali E.'nin mahkeme başkanına çekilme imasında bulunması üzerine gergin anlar yaşandı. Duruşma, bilirkişi raporunun hazırlanması için 26 Aralık 2024'e ertelendi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Emre Apartmanı davasının 6'ncı duruşması Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Duruşmada sanık Ali E., mahkeme başkanına davadan kendi rızasıyla çekileceğini ima edince, başkan duruma el koyarak sanığın salondan çıkarılmasına karar verdi. Sanığın çıkarılmasının ardından savunmasına avukatı devam etti.

BİNA YIKILDI, CAN KAYIPLARI YAŞANDI


Emre Apartmanı, 11 katlı bir yapı olarak inşa edilmişti ve yıkılması sonucu 49 kişi hayatını kaybetmiş, 17 kişi de yaralanmıştı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar müteahhitler Ali E. ve Ahmet Y. ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılan mimar Erol Ö. ve mühendis Nazım T. katıldı.

SANIKLARDAN İLGİNÇ SAVUNMALAR


Duruşmada sanık Ahmet Y., "Her şeyi düzgün yaptım. Yıkım benim sorumluluğumda değil, ruhsat belediye ekipleri tarafından verildi," derken, Ali E. de malzeme çalındığını öne sürdü. "Benimle alakalı bir durum yok," ifadelerini kullandı.

AİLELERDEN TUTUKLULUK TALEBİ


Maktul ailelerinin avukatları, sanıkların tutukluluk halinin devam etmesini ve diğer sorumluların da tespit edilip tutuklanmasını istedi. Mahkeme heyeti, bina ile ilgili bilirkişi raporu hazırlanmasına karar vererek davayı 26 Aralık 2024'e erteledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.