Emre Kongar: Erdoğan iktidarı gücünü yitiriyor

Cumhuriyet gazetesi yazarı Emre Kongar, 24 Haziran'da gidilecek erken seçime ilişkin olarak, "Gücünü yitirmekte olan Erdoğan/AKP iktidarı, Meclis’teki çoğunluğunu korumak için, bu seçimde, akla, mantığa ve Anayasa’ya aykırı...

Cumhuriyet gazetesi yazarı Emre Kongar, 24 Haziran'da gidilecek erken seçime ilişkin olarak, "Gücünü yitirmekte olan Erdoğan/AKP iktidarı, Meclis’teki çoğunluğunu korumak için, bu seçimde, akla, mantığa ve Anayasa’ya aykırı olarak “Partiler arası ittifak'' kavramını ve bu ittifakın seçim barajını aşmasıyla ilgili garip bir kuralı devreye soktu: İttifak eden partilerin toplam oyu yüzde 10 barajını geçtiği takdirde, o ittifakın içindeki bütün partiler, barajı aşmış sayılacak ve milletvekili seçimlerinde, aldığı oy kadar milletvekili çıkarabilecek" dedi. 

"Üç nokta büyük önem kazanıyor" diyen Kongar, "1) Partiler arasındaki ittifak hangi partiler arasında hangi ilkeler çerçevesinde yapılacaktır? 2) Partilerin veya partiler arası ittifak grubunun propagandası hangi vaatlerle hangi politikalara dayandırılacaktır?  3) Hangi parti, kamuoyunu etkilemek için kimleri aday gösterecektir? sorularını sordu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!
Kirli Sepeti Dizisi Final Kararı ile Şok Etti!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Konusunu Görüşmek Üzere Yurtdışına Çıkıyor
Kirli Sepeti Final Yapıyor: Karakterlerin Sonu Ne Olacak?