Emre Kongar: Her garip ve aykırı açıklama, kamuoyunda Altılı Masa’ya duyulan güveni biraz daha azaltıyor

"Millet İttifakı (Altılı Masa) içindeki bazı küçük parti liderleri, sorumsuzca açıklamalar yapmaya başladılar''

Cumhuriyet yazarı Emre Kongar, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "Altı genel başkan da aynı imza yetkisine sahip olacak, aynı karar süreçlerinde eşit olacak" sözlerinin yankıları sürerken, "Millet İttifakı (Altılı Masa) içindeki bazı küçük parti liderleri, sorumsuzca açıklamalar yapmaya başladılar. Oysa bu konuşanlar zaten bu iktidarın otoriterleşmesinde katkıları olan liderlerdir" yorumunu yaptı. 

"Her garip ve aykırı açıklama, kamuoyunda Altılı Masa’ya duyulan güveni biraz daha azaltıyor" diyen Kongar, "6'lı Masa TBMM değildir" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle küçük partilerin liderleri, egolarını cilalamaktan vazgeçerler, zaten sayıları pek de fazla olmayan çekirdek seçmenlerine tartışmalı konularda selamlar yollamayı bırakırlar ve “Güçlendirilmiş Parlamenter Rejim” konusundaki desteklerini ifade etmekle yetinirlerse, Demokratik Rejimin yeniden kurulmasına daha iyi hizmet ederler.

Unutmayalım, iktidar zaten Demokratik Rejim taraftarlarının Altılı Masa’ya küserek sandığa gitmemelerini sağlamak için çalışıyor.

Bu liderlerin yaptıkları açıklamalar Demokratik Rejimi yeniden kurmak için sandığa gidecek seçmenlerde ciddi tereddütler yaratıyor." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi:
Cumhurbaşkanı affından yararlandı
Örtülü Faşizm Yasası geliyor
Erdoğan beni kandıramaz