En başarısızı AKP çıktı

Ekonomide yaşanan durgunluğa paralel, işsizlik yüzde 12.1'e tırmanırken, 2002'den bu yana tek başına iktidar olan AKP'nin uyguladığı politikalar da sorgulanmaya başladı.Yapılan araştırmalar, AKP'nin tek parti iktidarları arasında...

Ekonomide yaşanan durgunluğa paralel, işsizlik yüzde 12.1'e tırmanırken, 2002'den bu yana tek başına iktidar olan AKP'nin uyguladığı politikalar da sorgulanmaya başladı.

Yapılan araştırmalar, AKP'nin tek parti iktidarları arasında en başarısız hükümet olduğunu gösterdi. TBMM tarafından yapılan bir araştırmaya göre, cumhuriyet tarihinin en başarısız hükümetlerinden biri AKP çıktı. TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı “Ülkemizde Tek Parti ve Koalisyon Hükümetleri Dönemlerinde Büyüme ve İşsizlik Oranları'' başlıklı rapor hazırladı. Raporda, tek parti iktidarları dönemi ile koalisyon hükümetleri döneminde ekonomik büyüme ve işsizlik oranları kıyaslandı.

Rapora göre AKP'nin tek başına iktidarındaki işsizlik oranı, diğer tüm hükümet dönemlerini katladı. AKP dönemindeki büyüme hızı da, diğer tüm tek parti hükümetlerinden geride kalırken, birçok koalisyon hükümetinin büyüme hızından da düşük çıktı. Ayrıca, AKP dönemindeki büyüme, ekonominin dinamiklerinin tamamen altüst olduğu askeri dönemlerle neredeyse eşit çıktı.

CUMHURİYETİN İLK YILLARI BAŞARILI

Raporun en çarpıcı bölümü ise, ülkenin Kurtuluş Savaşı'ndan çıktığı cumhuriyetin ilk dönemine ilişkin bölüm oldu. CHP'nin tek başına iktidar olduğu bu 1923-1950 döneminde büyüme oranı yüzde 4.67 olurken, işsizlik oranı da yüzde 3.4 oldu.

1950- 1960 yılları arasında yaşanan Demokrat Parti iktidarı döneminde ortalama büyüme yüzde 7.9 olurken, işsizlik oranı ise yüzde 2.6 seviyesinde kaldı.

Kaynak:Sözcü

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"
"Taksim miting yeri değil"
Özel ve Erdoğan o tarihte görüşecek!
“2024’de madenciliğe 106 milyar lira kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”
“Meral Hanım’a bir kez daha sağlık ve mutluluklar diliyorum”