En Büyük Arkeolojik Buluş! İşte 3 Yıllık Kayıp Altın Şehir

Mısır'da yapılan arkeoloji çalışmaları yepyeni heyecanlara neden oldu! Yapılan çalışmalar Mısır'da yeni bir antik kenti ortaya çıkardı. İşte o kent

Mısır da antik kentin bulunması, arkeoloji çalışanlarını oldukça heyecanlandırdı. Eski zamanda oldukça farklı olayların gerçekleştiği ve bu sebep ile herkesin aklında merak uyandıran Mısır’da, bu antik kentin bulunması hem çok önemli bir olay hem de aynı zamanda merak edenlerin merakını az da olsa dindirecek bir haber oldu. Kral 3. Amenhotep zamanından kalma bu kentte insanların günlük yaşantısında kullanılan bir ok eşyada rastlandı. 

Kentte Dikkat Çekici Malzemelere Rastlandı 

 

Arkeolojik çalışmaların sonucunda netice alınması ve bu kentin bulunması oldukça heyecan uyandırdı. Özellikle birde kent içerisinde bazı bölümlerde halen daha kullanılmakta olan malzemelerin görülmesi,  o zamanda yaşayan insanların bunları kullandığı ve orada yaşadığı düşünülünce daha fazla değere sahip oldu.

Bu sebeple tam anlamıyla kentin bulunuşu hem çalışanları hem de kenti görenleri heyecana boğdu. Zira kentin "altın kent " olarak isimlendirilmiş olması da onun önemini anlatıyor. 

Luksor da Gömülü Olan Aten Şehri 

 

Mısır'ın önemli kentleri arasında yer alan Luksor, birçok kraliyet ve önemli yerlerinde içerisinde bulunmasıyla oldukça değerli. Birde son zamanlarda Luksor altında gömülü olan Aten şehrinin bulunması hatta bu antik kentin duvarlarının dahi neredeyse halen daha sağlam oluşu onun değerini arttırdı. Mısır imparatorlarından olan 3. Amenhotep tarafından üç bin yıl önce kurulduğu söylenen bu kentin aynı zamanda İmpartoluğun sanayi ve idari merkezi olduğu da açıklandı.

Böylesine önemli ve büyük bir kentin bulunması Türkiye açısından da oldukça önemli bir yere sahip oldu. Ayrıca büyüklüğü ve halen daha duvarlarının bile sağlam olması düşünüldüğünde, bundan sonra yapılacak olan arkeolojik çalışmalarda daha birçok antik mezar gibi yerlerin keşfedileceği de düşünülüyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Şifre ve temassız yerine işte bu yöntem kullanılacak!
Petrol de değil, doğalgaz da: Türkiye daha büyük bir enerjinin ardında!
"6-8 Ekim hadisesi bir terör kalkışmasıdır"
İran İstanbul Başkonsolosluğu’nda yas: Bayraklar yarıya indirildi
"Bu 2 kent için kahroldum"