En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı

Yerel seçimlerin ardından dikkatler emekli maaşlarına çevrildi. Milyonlarca emekli, seçim öncesinde maaşlarına zam bekliyordu, ancak bu beklenti karşılanmadı. Ancak, en düşük emekli maaşına yapılan zam sürpriz bir şekilde yüksek bir rakamla açıklandı.

Yerel seçimlerden sonra emekli maaşlarındaki zam beklentisi hala devam ediyor. Seçim öncesinde beklenen zam gerçekleşmese de, dikkatler şimdi enflasyon verilerine çevrildi. Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, emeklilerin alacakları 3 aylık zam farkı netleşti. Ancak Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon verileri hala bekleniyor. En düşük emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı konusundaki beklentilerin sonunda açıklandı. Bu açıklama, beklenmedik bir şekilde yüksek bir rakamı işaret ediyor. Ancak emeklilerin yüzü yine de gülmeyecek gibi görünüyor. Detaylar haberimizde yer alıyor.

ENFLASYON VE ZAM KESİNLEŞTİ 

Milliyet'e konuşan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, "Geçtiğimiz haftalarda TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verisi yüzde 3.16 olarak piyasalara duyurulmuştu. Ocakta yüzde 6.70 ve şubatta açıklanan yüzde 4.53’ün üzerine mart ayını da ekleyince 3 aylık toplam enflasyon farkı yüzde 15.05 olarak kesinleşti. İşte buradaki yüzde 15.05’lik rakam üzerinden emeklilerimizin kök aylıklarına gelecek zam oranı şimdiden netleşmiş oldu. Şu an için okuyucularımız e-Devlet vasıtası ile kök aylıklarının üzerine yüzde 15.05’lik rakamı hesaplayarak kendileri de bunu tespit edebilirler. Normalde yasal olarak emeklilerimize TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranı üzerinden zam yapılmaktadır. Refah payı uygulaması yasalarımızda yok, fakat son emekli maaşlarına bakıldığı zaman refah payı eklentisini siyasi iktidarın yaptığını gözlemlemekteyiz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sosyal Medyada Büyük İlgi: Sokakta Ücretsiz Güneş Kremi Hizmeti!
Seks Fantezisi Ölümle Bitti: İngiliz Manken Seks Sırasında Hayatını Kaybetti!
Filenin Sultanları ikinci sınavından galibiyetle çıktı! İşte o başarı! İşte o karşılaşma!
Selen Görgüzel Sebebini Açıkladı!
Banka ATM'lerindeki Dört Haneli Şifrelerin Güvenlik Riski