En düşük emekli maaşının ne kadar olacağına dair senaryolar gündemde!: İşte masadaki senaryo

Temmuz, ağustos ve eylül ayları için toplam enflasyon %8,92 olarak açıklandı. Ekim, kasım ve aralık aylarının enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, emeklilere yapılacak zam oranı netlik kazanacak.

2024 yılı sonunda enflasyon oranının %41,5 olması öngörülüyor ve bu durum emeklilere yapılacak zamları doğrudan etkileyecek.

Ayrıca, emeklilerin alacağı zam oranının yanı sıra, en düşük emekli maaşına ek olarak refah payının ödenip ödenmeyeceği de merak ediliyor.

Temmuz, ağustos ve eylül ayları için toplam enflasyon %8,92 olarak açıklandı. Ekim, kasım ve aralık aylarının enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, emeklilere yapılacak zam oranı netlik kazanacak.

Orta Vadeli Program'da 2024 yılı sonu için enflasyon tahmini %41,5 olarak belirlenmiş. Bu tahmin gerçekleşirse, son 6 aylık enflasyon oranının toplamda %13,44 olacağı bekleniyor.

Eğer son 6 aylık enflasyon %13,44 olursa, emeklilere refah payının verilmesi gündeme gelebilir. Bu ödemenin 2024 Aralık veya 2025 Ocak'ta maaşlara yansıması bekleniyor.

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri için zam oranlarının artırılması mümkün. Bu durumda, zam oranlarının %20’nin üzerinde olabileceği tahmin ediliyor. En düşük emekli maaşının ne olacağı ise enflasyon rakamlarına bağlı olarak merakla bekleniyor.

2025 Ocak ayında kesinleşecek enflasyon verilerinin ardından, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12.500 TL'ye yükseltilmesi planlanıyor. 11 bin TL ve altındaki maaşlara sahip olanların sıfır zam riski yaşamaması için taban maaşların da artırılması öngörülüyor.

Refah payı hariç, taban emekli maaşının %13,44 oranındaki artışla 14 bin 180 TL’ye çıkması bekleniyor. Tüm bu gelişmeler ışığında, en düşük emekli maaşının 14-15 bin TL arasında olması öngörülüyor. Ancak kesin rakamlar 2025 Ocak ayında açıklanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.