En düşük emekli maaşıyla ilgili iki farklı rakam belirlendi!

Hükümet, milyonlarca emeklinin maaşlarına enflasyon zammı dışında bir iyileştirme sağlamak için çalışmalara başladı. En düşük emekli maaşının 2024 sonunda ne kadar artırılacağına dair iki farklı formül belirlendi.

En düşük emekli maaşına yönelik enflasyon zammı ve ek iyileştirmelerin gündemde olduğu belirtiliyor. Yıl sonunda belirlenecek olan en düşük emekli maaşı, 2025'in ilk yarısında geçerli olacak şekilde enflasyon zammı ve ek iyileştirme seçenekleriyle değerlendiriliyor. 

En düşük emekli maaşının enflasyon oranının altında kalmaması için düzenlemeler yapılması üzerinde çalışmalar sürdürülüyor. Kamuoyuna yansıyan haberlere göre, 12 bin 500 lira olan emekli taban maaşının yıl sonunda 6 aylık enflasyon farkı yerine, 12 aylık yani yıllık enflasyon farkı kadar artırılması için hazırlıklar yapılıyor. 

İlk senaryo, yıllık enflasyonun beklentiler doğrultusunda yüzde 40 seviyesinde olması durumunda en düşük emekli maaşının 17 bin 500 liraya yükseltilmesi. İkinci senaryo ise 6 aylık enflasyon farkının üzerine bütçe imkanları çerçevesinde ek bir iyileştirme yapılması. Bu durumda, en düşük emekli maaşına 6 aylık enflasyon farkı ile birlikte 10 puanlık bir iyileştirme eklenmesi öngörülüyor. 

Ankara’daki ekonomi bürokrasisi, 2025 yılının ilk yarısında uygulanacak en düşük emekli maaşında, yasal zam dışında iyileştirme yapılabilmesi için çalışmalar yürütüyor. Bu iyileştirmenin, yasa teklifi olarak Meclis gündemine taşınması planlanıyor. En düşük emekli maaşının artırılmasına yönelik öne çıkan senaryo, yıl sonu enflasyonunun yüzde 40 civarında gerçekleşmesi üzerine inşa ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.