En hızlı çay içme yarışmasında Yusuf Dikeç pozu verdi

Rize'nin İslampaşa Mahallesi'nde düzenlenen 13. festivalde, 14 ülkeden 600 dansçı sahne aldı. Festivalin en hızlı çay içme yarışmasında Türk Yiğit Kaan Gök, İranlı rakibiyle berabere kalarak 2,5 bardakla birinci oldu. Gök, zaferini olimpiyatlarda ünlü olan Yusuf Dikeç pozu ile kutladı.

Rize'nin İslampaşa Mahallesi'nde bu yıl 13. kez düzenlenen festival, 14 farklı ülkeden 600 dansçının gösterileriyle renklendi. Etkinlikte dikkat çeken en hızlı çay içme yarışı, Türk Yiğit Kaan Gök'ün zaferiyle sonuçlanırken, festival çayın uluslararası tanıtımına önemli katkı sağladı.

Rize'nin İslampaşa Mahallesi'nde düzenlenen 13. festivalde, 14 farklı ülkeden 600 dansçı tulum ve müzik eşliğinde performans sergiledi. Festivalin en dikkat çekici etkinliklerinden biri olan 'en hızlı çay içme yarışması', Türkiye, İran, Gürcistan, Yunanistan, Rusya ve Osetya'dan toplam 7 yarışmacının katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmada, katılımcılar 3 dakika içinde en fazla çayı içebilmek için mücadele etti.

Yarışmanın sonucunda, Türk yarışmacı Yiğit Kaan Gök ve İranlı bir dansçı, 3 dakikada 3 bardak çay içerek berabere kaldı. İkili arasında yeniden bir mücadele yapıldı ve Gök, 2 buçuk bardak çay içerek rakibini geride bıraktı ve birinci oldu. Yarışmanın galibi Gök'e kupası takdim edildi. Gök, olimpiyatlarda dikkat çeken Yusuf Dikeç'in pozunu vererek bu anı kutladı.

Yiğit Kaan Gök, yarışma sonrası yaptığı açıklamada, "Çay içme yarışmasında birinci oldum. Bir Türk insanının bu yarışmada yer alması beni gururlandırıyor. İlk defa yarışmaya katıldım ve sıcak çay içmek oldukça zordu. İranlı rakibimle finale kalmak güzel bir deneyimdi. Olimpiyatlarda bir Türk sporcusunun verdiği pozla kutlama yapmak istedim," dedi.

Festival Koordinatörü Hakan Güven ise, çay içme yarışmasının artık geleneksel hale geldiğini belirterek, "13 yıldır düzenli olarak yapıyoruz. Bu yıl Türk arkadaşımız güzel bir performans ile kazandı. Yarışma oldukça zorlu geçti ve bu yıl bir beraberlik yaşadık. Görüyoruz ki, İran çayı seven bir ülke. Bu festival sayesinde çayımızı farklı ülkelere tanıtmış olduk," şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.