En iyi uyku ilacının yerine geçen o içecek

Herkesin hızlıca uykuya dalmak için kendi yöntemleri vardır, ancak bu yöntemler her zaman etkili olmayabilir. Kimi için iyi bir uyku için fiziksel aktivite önemlidir, bazıları için doğa yürüyüşü veya evcil hayvanlarla vakit geçirmek önemlidir.

 

Gastroenterolog, çocuklar ve yetişkinler için faydalı olabilecek başka bir uykuya dalma yöntemine işaret etti. Derin uyku için en iyi içecek için konuşan doktor, "Yatmadan yarım saat önce bir bardak süt içmenizi tavsiye ederim. İçecek hafif bir yatıştırıcı görevi görür. Ancak kullanmadan önce hafifçe ısıtılırsa" diye vurguladı. Uzman, sütün "sihirli gücünü" yararlı bir madde olan triptofan içermesiyle açıklıyor.

Melatonin, daha hızlı uykuya dalmanıza ve daha iyi uyumanıza yardımcı olan bir hormondur. Bu hormonun öncüsü olarak bilinir.

Laktoza alerjiniz varsa, süt yerine ne kullanabilirsiniz? Günümüzde birçok yetişkine laktoz intoleransı teşhisi konmaktadır, bu nedenle süt uygun bir içecek değildir. Bir doktor, sütün yerine triptofan açısından zengin diğer gıdaların tüketilmesini önermektedir. Örneğin, muz bu gruba dahildir. Muzlar oldukça besleyicidir, sindirim sistemi tarafından kolayca emilir ve açlığı bastırır.

Muzlar yüksek miktarda magnezyum ve potasyum içerir. Tüketimi, kalp kaslarının ve sinir sisteminin güçlenmesini sağlar. Ayrıca, doktor magnezyum içeren takviyelere dikkat edilmesini de tavsiye eder.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Bir Havayolu Şirketi Ortalama 70 Bin Liraya Çalışacak Kabin Memuru Arıyor!
9 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
Jilet Dişli Canavarlar: Porto Alegre Felaketinden Sonra Timsahlar Sokaklarda!
Özgü Namal'ın magazincilerden sır gibi sakladığı çocukları görüntülendi!
Süreyya Yalçın'ın Miami'deki Yas Günü! Kahreden Ölüm!