En sağlıklı 5 meyve bakın neymiş

İnsanların meyve tüketme alışkanlıkları mevsimden mevsime değişiklik gösterse de, en sağlıklı meyvelerin elma, armut ya da muz olduğuna inanılır. Bakalım doğrusu neymiş? İşte detaylar...

Meyve tüketme alışkanlıkları mevsimlere göre değişse de, sağlık açısından en iyilerinin elma, armut ve muz olduğuna genelde inanılır. Ancak, bu meyveler yüksek şeker içerikleri nedeniyle vücuttaki insülin seviyelerini hızla yükseltip kilo almaya neden olabilirler. Diyetisyenler, kilo vermek veya sağlıklı kalmak isteyenlerin bu meyveleri aşırı tüketmemesi konusunda uyarıyorlar. Araştırmalar, insan sağlığı için en faydalı 5 meyvenin şunlar olduğunu gösteriyor:

Greyfurt: Kan basıncını ve insülin direncini düşürmeye yardımcı olan polifenoller bakımından zengin bir narenciye meyvesi. Aynı zamanda A vitamini açısından da zengindir ve göz sağlığını ve bağışıklık sistemini destekler.

Böğürtlen: Kan şekeri düzenlemesinde olumlu etkilere sahip antosiyaninler bakımından zengin bir meyve. Aşırı kilolu veya obez bireylerde yağ oksidasyonunu arttırarak glukoz kontrolünü iyileştirebilir ve insülin duyarlılığını artırabilir.

Çilek: Şeker oranı düşük olmasına rağmen, kardiyovasküler hastalık risk faktörlerinde iyileşmelerle ilişkilendirilen besleyici bir meyve. Çilek, yüksek kolesterolü olan bireylerde reaktif protein düzeylerini azaltabilir ve kolesterolü düşürebilir.

Kivi: Kabızlıkla mücadelede yardımcı olan çözünebilir ve çözünmeyen lifler bakımından zengin bir meyve. Ayrıca, bağırsak hareketlerini artırabilir ve bağırsak sağlığını destekleyebilir.

Guava: C vitamini bakımından zengin bir meyve olan guava, soğuk algınlığını ve grip semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Portakallardan 4 kat daha fazla C vitamini içerir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.