Endonezya, Merapi Yanardağı'nın patlaması üzerine alarma geçti!

Endonezya, Java Adası'ndaki Merapi Yanardağı'nın yeniden faaliyete geçmesiyle alarm seviyesini 3'e yükseltti. Jeolojik Afet Teknolojisi Araştırma ve Geliştirme Merkezi, lav akıntısının 1500 metreye ulaşabileceğini bildirdi.

Endonezya, yoğun nüfuslu Java Adası'ndaki Merapi Yanardağı'nın yeniden faaliyete geçmesi nedeniyle alarm seviyesini 3'e yükseltti. Jeolojik Afet Teknolojisi Araştırma ve Geliştirme Merkezi, lav akıntısının 1500 metreye kadar ulaşabileceği uyarısında bulundu ve bölge sakinlerini riskli alanlardan uzak durmaları konusunda bilgilendirdi.

Endonezya, yoğun nüfuslu Java Adası'ndaki Merapi Yanardağı'nın patlaması nedeniyle alarm seviyesini 3'e yükseltti. 

Jakarta Globe'un haberine göre, ülkenin en aktif yanardağı olan Merapi, yeniden faaliyete geçti. Sık sık patlayan bu yanardağın çevresindeki bölgeler için yüksek risk taşıdığı belirtilerek alarm seviyesi artırıldı.

Jeolojik Afet Teknolojisi Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Agus Budi Santoso, "Lav akıntısı maksimum 1500 metreye kadar ulaşabilir." ifadelerini kullandı. Yetkililer, bölge sakinlerine lav akıntılarının yayılma olasılığı bulunan nehir vadileri ve yasak bölgelerden uzak durmalarını önerdi.

Merapi Yanardağı'nın 2010'daki büyük patlaması, 347 kişinin ölümüne ve 20 bin kişinin tahliye edilmesine yol açmıştı. "Pasifik Ateş Çemberi" olarak bilinen deprem ve volkan kuşağındaki Endonezya'da ise toplam 130 aktif yanardağ bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.