Endonezya''da balina köpekbalığının üstüne çıkan dalgıçlar tutuklandı

Endonezya''da, dalış esnasında bir balina köpekbalığının üstüne çıkarak arkadaşlarıyla balığı rahatsız eden dalgıçlar tutuklandı. Olay dalgıçların görüntüleri internete koymalarıyla ortaya çıktı. Görüntüleri izleyen pek çok insan tepki gösterirken, Endonezya''da bu balık türünün koruma altında olduğu vurgulandı.

Çendravasih Körfezi'ndeki dalış seansları sırasında, yerel bir işadamı arkadaşlarıyla birlikte yakınlarda yüzen bir balina köpek balığının sırtına binerek sürmeye çalıştı. İnternetteki videoda, adamın balığın sırtına bindiği ve arkadaşlarının da yüzgeçlerine tutunduğu görülebiliyor.

Endonezya'da balina köpek balıkları koruma altında bulunuyor. Dalgıçların, çok kolay yaralandıkları için bu hayvanlara dokunmaları yasak. Bu balıkların ayrıca insanlar için tehlikeli olmadıkları biliniyor.

Dalgıçların eylemleri Endonezyalı hayvanseverler arasında bir öfke fırtınasına neden oldu ve bu durum yetkilileri de harekete geçirdi. Endonezya Denizcilik ve Su Ürünleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, söz konusu dalgıcın tutuklandığı bildirildi.

Kaynak: Daily Mail

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!
Stormy Daniels, Trump'ın "sus payı" davasında yaşamının kaosa dönüştüğünü ifade etti
Netanyahu müzakere heyetine talimat verdi: "Israrcı olmaya devam edin”