Endonezya'da İbu Dağı'nda Meydana Gelen Volkanik Patlama: 7 Kasaba Tahliye Edildi

Endonezya'nın Kuzey Maluku bölgesindeki İbu Dağı'nda volkanik patlama: 7 kasaba tahliye edildi. Yetkililer, patlamanın ardından kül bulutunun yükseldiğini belirtti.

Endonezya'nın Kuzey Maluku bölgesinde bulunan İbu Dağı'nda meydana gelen volkanik patlama, bölgede endişe yaratıyor. Patlama sonucunda 7 kasabanın tahliye edildiği bildirildi. Yetkililer, patlamanın yanı sıra yükselen kül bulutunun da tehlike oluşturduğunu açıkladı. Endonezya Volkanoloji ve Jeolojik Tehlikelerin Azaltılması Merkezi (PVMBG), patlamaların boyutunu belirlemek ve bölge halkını bilgilendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

İbu Dağı'nda Endonezya'nın Kuzey Maluku bölgesinde volkanik bir patlama gerçekleşti. Yetkililer, patlama sonrasında 7 kasabanın tahliye edildiğini duyurdu.

Endonezya Volkanoloji ve Jeolojik Tehlikelerin Azaltılması Merkezi (PVMBG), dünkü ilk patlamada yanardağdan çıkan kül bulutunun 4 bin metreye kadar yükseldiğini, bugün ise yerel saatle 06.57'de meydana gelen patlamada kül bulutunun 1900 metreye kadar ulaştığını açıkladı.

İbu Dağı, Halmahera Adası'nda yer alan bir stratovolkandır. Endonezya'nın en aktif yanardağlarından biri olan İbu Dağı, zaman zaman patlamalar ve lav akışlarıyla bilinir. Bu son patlama, bölgedeki yerleşim birimlerindeki insanların güvenliğini sağlamak için hızlı bir şekilde tahliye edilmelerini gerektirdi. Endonezya'da volkanik aktivite sık sık görülmesi nedeniyle, yetkililer sürekli olarak izleme ve uyarı sistemlerini güncel tutmakta ve halkı olası tehlikeler konusunda bilgilendirmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.