Endonezya'daki Lewotobi Laki-Laki Yanardağı'nda Şiddetli Patlamalar Meydana Geldi

Doğu Nusa Tenggara eyaletindeki Lewotobi Laki-Laki Yanardağı bir gün içinde iki kez patladı ve 900 metre yüksekliğe kül püskürttü. Yetkililer, bölge sakinlerine yanardağa 3 kilometreden fazla yaklaşmamalarını ve açık havada bulunmamalarını tavsiye etti.

Endonezya'nın Doğu Nusa Tenggara eyaletindeki Doğu Flores bölgesinde bulunan Lewotobi Laki-Laki Yanardağı, bir gün içinde iki kez patlayarak 900 metre yüksekliğe kül püskürttü. Volkanoloji ve Jeolojik Tehlike Azaltma Merkezi (PVMBG) yetkilileri, bölge sakinlerini yanardağa 3 kilometreden fazla yaklaşmamaları ve açık havada bulunmamaları konusunda uyardı.

Volkanoloji ve Jeolojik Tehlike Azaltma Merkezi (PVMBG) yetkilileri, Endonezya'nın Doğu Nusa Tenggara eyaletine bağlı Doğu Flores bölgesindeki Lewotobi Laki-Laki Yanardağı'nın son faaliyetleri hakkında bir açıklama yaptı. Yetkililer, yanardağda bir gün içinde iki kez patlama meydana geldiğini ve bu patlamaların sonucunda 900 metre yüksekliğe kadar kül püskürtüldüğünü bildirdi.

Bölge sakinlerine, yanardağa 3 kilometreden fazla yaklaşmamaları ve çevreye yayılan kül ile duman bulutları nedeniyle açık hava etkinliklerinden kaçınmaları tavsiye edildi.

Endonezya, Pasifik Ateş Çemberi'ndeki deprem ve volkan kuşağında yer alıyor ve ülkede ortalama 130 aktif yanardağ bulunuyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.