Enerji Eksikliğine Ne İyi Gelir? Her Şeyden Bıktıysanız Ne Yapmalısınız?

Daha önceki dönemlere kıyasla daha az etkili olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Sürekli yorgunluk hissinin nedeni sadece iş yükü ve faaliyetler olmayabilir. Belki de enerji düşüklüğünün temel sebebi sağlık durumunuzdan kaynaklanıyordur. Enerji eksikliğinizi gidermek için neler yapabilirsiniz?

Vücudun enerjisi ne yazık ki tükenebilir bir kaynaktır. Uyuşukluk, enerji eksikliği, uyuşukluk hissediyor musunuz? Basit stratejiler kullanarak enerji eksikliğinizi giderebilirsiniz.

ENERJI EKSIKLIĞI: PROBLEMININ NEDENLERI VE ÇÖZÜMLERI

Enerji eksikliğinin belirgin sebeplerinden en başta geleni uyku eksikliğidir. Uyku eksikliğini de hormonal denge ve yaşam tarzı takip eder ve enerjinizi büyük ölçüde etkilerler.

ENERJI EKSIKLIĞININ FAKTÖRLERI

Kan şekerinin içeriği üzerine düşünelim. Vücut, kan şekerini işleyerek insülin üretir. Bu hormon, şekerin hücrelere girmesini sağlar. Aşırı insülin üretimi düşük şeker seviyelerine neden olabilir.

Düşük tiroid hormonu seviyeleri de önemli bir etkendir. Bu hormonlar metabolizmayı düzenler. Tiroid hormonları yeterince üretilmez veya inaktif formdan (T4) aktif forma (T3) dönüşmezse, birey kendini uyuşuk ve güçsüz hissedebilir.

Hipotiroidizmin belirtileri şunlardır: yorgunluk, aşırı kilo, zihinsel bulanıklık, soğuk hissetme, saç dökülmesi, kuru cilt ve depresyon.

ENERJI EKSIKLIĞI: HER ŞEYDEN BIKTIYSANIZ NE YAPMALISINIZ?

Perimenopoz, genellikle menopozun başlangıcından yaklaşık on yıl önce ortaya çıkan bir dönemi ifade eder. Bu süreçte, östrojen ve progesteron hormonları normal döngülerinden saparak değişiklik gösterir. Bu durum, gece terlemeleri, aşırı kanamalı adet dönemleri, uyuşukluk, kaygı, uykusuzluk ve aşırı kilo gibi etkilerle kendini gösterir.

ENERJI EKSIKLIĞININ DIĞER NEDENLERI NELERDIR?

- Besin eksikliği
- Sindirim sistemi patolojileri,
- Vücuttaki yüksek toksin konsantrasyonu.

ENERJI KRIZINDEN KAÇINMAK İÇIN YAPABILECEĞINIZ 6 ŞEY

1. Daha fazla su için: Vücudun düzgün çalışması için günde en az 2 litre suya/bitki çaylarına ihtiyacı vardır.

2. Besin bileşikleri: B, C, E vitaminleri, eser elementler magnezyum (Mg), demir (Fe), çinko (Zn) ve selenyum (Se) enerji üretiminde çalışır. Kaynakları meyveler, sebzeler, baklagiller, kuruyemişler, tohumlar, tam tahıllar, et, balıktır.

3. Kan şekeri: Öğünlerinize (ve kahvaltınıza da) devamlı olarak protein ilave ederek kan şekerinizi kontrol altında tutmak önemlidir . Bu, şekerin kan dolaşımına yavaşça salınmasını sağlayacak ve şeker seviyelerindeki ani dalgalanmaları önleyecektir.

4. Stres kontrolü: Makul fiziksel aktivite yapmak, temiz havada zaman geçirmek ve rahatlamak faydalıdır. Doğru nefes almaya dikkat ediyoruz, 5-10 kez yavaş ve tam nefes (mideden) alıyoruz. Gözler kapalı olmalıdır.

5. Uyku kalitesi: Yatmadan en az 1 saat önce aletleri ortadan kaldırmakta yarar var. Çeşitli cihazların yaydığı mavi ışığın etkisi uyku hormonu melatonini baskılar.

6. Detoks: Yalnızca doğal yiyecekler yemeye çalışmak, filtrelenmiş su içmek ve agresif olmayan deterjanlar kullanmak önemlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.