Enerji Sektörünün Önde Gelen İsimlerinden Group Şirket, 4 Şirketine Konkordato Talebinde Bulundu!

Enerji sektöründe önemli bir konuma sahip olan Tellioğlu Group'un şirketlerine, artan maliyetler ve ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Bu adım, şirketlerin sürdürülebilirliklerini sağlamak amacıyla atıldı..

Son dönemde, Anadolu Elektrik, Göktekin Enerji, Next Enerji ve Yılmaz Elektrik gibi büyük enerji şirketleri yaşadıkları mali sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulunmuştu. Şimdi ise Tellioğlu Group'a ait 4 şirket için de bir konkordato ilanı yapıldı.

Yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve malzeme fiyatlarındaki artışlar gibi faktörler, Tellioğlu Group'un şirketlerini mali açıdan zor duruma soktu. Bu durum, borçlarını ödemelerini ve projelerini sürdürmelerini güçleştirdi.

Konkordato süreci, mahkemenin borçlulara geçici bir süre vermesiyle başladı. Mahkeme, Tellioğlu Group'a ait 4 şirket için konkordato talep sahiplerine 3 aylık geçici bir mühlet verdi. Bu süre, 15 Nisan 2024 tarihinde başladı ve 15 Temmuz 2024 tarihinde sona erecek. Ankara 3’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi ise duruşma tarihini 4 Temmuz 2024 günü saat 12.00 olarak belirledi. Bu süreçte, şirketlerin mal varlıklarının korunması için bir önlem kararı alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
Ev alacaklara haber: Konut fiyatlarının düştüğü bölgeler açıklandı