Enes Çelik’ten Bursaspor İçin Şok Açıklamalar: Borçlar Yarıya İnecek!

Bursaspor Kulübü Başkanı Enes Çelik, kulübün mali durumu ve geleceği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Transfer tahtasındaki yükümlülüklerin azaltıldığını ve önemli gelir kaynakları oluşturulduğunu vurguladı.

Bursaspor Kulübü Başkanı Enes Çelik, Bursa Haber TV’ye yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Çelik, Bursaspor'un kendileri için her zaman önemli bir gündem maddesi olduğunu belirterek, "Gençsiniz Bursasporlusunuz" sözlerinin sürekli tekrarlandığını ifade etti. Yönetim olarak, şehirdeki talebi göz önünde bulundurarak bu işe el atmayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Çelik, transfer tahtasının maliyetinin yaklaşık 430 milyon liraya ulaştığını ve bu süreçte zorlu bir dönem geçirdiklerini ifade etti. Kulüp olarak 220-230 milyon lira civarındaki pazarlıkların başarıyla sonuçlandığını ve iki yabancı oyuncunun dosyasının tahtada olmadığını, ancak ilerleyen süreçte bunların durumu hakkında umutlu olduklarını aktardı. 430 milyon liralık ana yükü 160 milyon liralık nakit ödeme ve 70 milyon liralık çek ile kapatmayı başardıklarını belirtti.

Bursaspor’un toplam borcunun 1.6 milyar lira olduğunu söyleyen Çelik, 430 milyon liralık borcun kapatılmasıyla birlikte benzinlik satışından elde edilecek 170 milyon liralık gelir ile bu borcun büyük kısmını ödeyeceklerini ifade etti. Vergi borcunun da bu gelirle %90 oranında azalacağını kaydetti. Böylelikle, borcun 1 milyar liranın altına ineceğini ve bunun 600 milyon lirasının eski yöneticilere ait olduğunu belirtti.

Forma sponsorlukları ile ilgili de bilgi veren Çelik, kol, sırt ve göğüs sponsorluğu için önemli rakamlarla anlaşmalar yaptıklarını, şort sponsorluklarının da iyi bir gelir getirmesini umduklarını aktardı. Süper Lig’deki takımların sponsor rakamlarıyla karşılaştırıldığında Bursaspor’un marka değerinin düşmesinin kendilerini zor durumda bıraktığını belirtti.

Yönetim olarak 200 milyon lira hibe ettiklerini ve bu paranın geri alınmasının mümkün olmadığını ifade eden Çelik, statta doluluk sağlandığında kulübün gelirinin artacağını, bu durumun hem maddi hem de manevi destek sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, borcu yarı yarıya indirmek için gösterdikleri çabanın önemini vurgulayarak, "Bursaspor’u bilseniz bunu demezsiniz" dedi.

Çelik, oyuncularla kurulan samimi ilişkilerin kulüp içindeki birlikteliği artıracağını ve bu durumun futbolcular üzerinde olumlu etkiler yarattığını ifade etti. Kulüp olarak, destekleriyle Bursaspor'un geleceğini parlak gördüklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.