Enflasyon düşüşüne dair kesin tarih! Cevdet Yılmaz net konuştu

Son iki yıldır devam eden yüksek enflasyon, ekonomik dengelerin bozulmasına yol açtı. Ekonomik toparlanma sürecinde ilk adım olarak enflasyonun düşürülmesi hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomik önlemlerin etkisiyle enflasyonun düşmeye başlayacağı tarihi duyurdu. Detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "2025 senesinde enflasyonla mücadele süreci çok daha hızlanacaktır," sözlerini söyledi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), son enflasyon rakamlarını yayınladı. Şubat 2024'e ilişkin verilere göre, yıllık enflasyon yüzde 67,07 olarak gerçekleşti. Piyasa beklentisi ise yüzde 66 idi.

Enflasyon rakamlarını yorumlayan Cevdet Yılmaz, dezenflasyon sürecinin ikinci yarıda "belirgin" sonuçlar vereceğini ve 2025 yılında enflasyonla mücadele çabalarının daha da hızlanacağını ifade etti.

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

"Ocak ayına göre ivme kaybetse de Şubat ayı enflasyonu beklentilerin üstünde gerçekleşmiştir. Merkez Bankamızın ilave sıkılaştırıcı adımlarının yanı sıra, maliye politikası ve yapısal reformlar ile destekleyeceğimiz dezenflasyon sürecinde yılın ikinci yarısında belirgin sonuçlar alınacaktır.

2025 yılında enflasyonla mücadele süreci çok daha hızlanacaktır. Orta vadede (2026 perspektifinde) ise sürdürülebilir kalkınma hedeflerimiz çerçevesinde tek haneli enflasyon oranlarına yeniden ulaşmaya kararlıyız."

Diken'de yer alan habere göre, enflasyon verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadelede 'sabır' gerektiğini ifade etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği hisseler belli oldu
POS cihazlarına sıkı denetim uygulandı: Mehmet Şimşek hiç acımadı!
Temmuz ayındaki emekli maaşı artışıyla ilgili masadaki rakamlar sızdırıldı
IMF'nin dolar/TL kuru tahminleri şok etti! O tarihte üç haneli sayılar geliyor, hazırlanın!
S&P'den dikkat çeken tahmin: 2025 yılında dolar kaç lira olacak?