Engin Altay için Meclis Başkanlığı başvurusu yapıldı

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay’ın TBMM Başkanlığı için başvurusu yapıldı.

Altay adına başvuru dilekçesini, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Gülizar Biçer Karaca, milletvekilleri Burhanettin Bulut, Orhan Sümer ve Fikret Şahin birlikte  verdi.

Dilekçeyi, Binali Yıldırım’ın istifasının ardından vekaleten Meclis Başkanlığı görevini yürüten Celal Adan teslim aldı.

Özkoç, başvurunun ardından yaptığı açıklamada, “CHP grubu olarak uzun yıllar siyasetin içerisinde yer alan, genel başkan yardımcılığı yapmış, grup başkanvekililliği görevini üstlenmiş ciddi bir siyaset adamı olan, iletişim konusunda herkesi hoşgörüyle dinleyen, bütün siyasi partilerle doğru bir diplomasi yürüten değerli arkadaşımız, Grup Başkanvekilimiz Engin Altay’ı aday olarak gösterdik. Başvuruyu Meclis Başkan Vekilimize arz ettik. Seçimin hayırlı olmasını diliyoruz. Muhalefetin kendi içinden bir adayı, TBMM Başkanı yapabileceği yapı şu anda hazır. Eğer muhalefet isterse, kendi içinden bir adayı, iktidara rağmen Meclis Başkanı yapabilir ve bundan sonraki demokratik yönteme, işleyişe olağanüstü bir katkı sağlayabilir. Zaman vardır, bunun konuşulması, tartışılması gerekir diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Başvuruyu alan Geçici TBMM Başkanı Celal Adan da "Uzun yıllardır siyasetin içerisinde olan, yüreğinde siyaseti yürüten değerli bir kardeşimizin aday olması bizi de mutlu etmiştir. Türkiye'nin en köklü partisi olan, kurucu iradeye öncülük yapmış olan CHP'nin Meclis Başkanı adayını ben de kutluyorum ve başarılar diliyorum." diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek
Arzu Çerkezoğlu “Taksim’e neden girilemedi” sorusunu yanıtladı
"Lükse ve şatafata son vereceğiz"
Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı
Fatih Erbakan: Belediyeleri Rüşvetten ve İsraftan Arındıracağız