Engin Polat örgüt lideri! Son dakika!

Son dakika! Kara para akladıkları iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan Dilan ve Engin Polat'ında aralarında olduğu 5'i tutuklu 28 şüpheli hakkında bir ton bilgi elde edildi! Skandallar furyası..

Kara para aklama suçlamasıyla soruşturma altında olan Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklanan 28 şüpheli hakkındaki iddianamede yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
 İddianamede örgüt yöneticisi olarak Engin Polat'ın, örgüt yöneticisi olarak ise eşi Dilan Polat'ın yer aldığı belirtildi.


 Dilan Polat ve Engin Polat'ın 3 ayrı suçlamadan 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi. İstanbul Başsavcılığı, aralarında Dilan ve Engin Porat'ın da bulunduğu 28 şüpheli hakkında kara para aklama şüphesiyle terör ve organize suç suçlamasıyla 75 sayfalık iddianame hazırladı. Hazırlanan iddianamede yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
 2017 yılından bu yana yasa dışı  para kazanıyorsunuz. İddianamede, dosyadaki bulgulara göre, organizatör Dercan'a göre Enjin Porat'ın 2017 yılında  KKTC ülkesine yasa dışı yollardan girdiği ve uluslararası yasa dışı kumarla temasa geçtikten sonra bu kişilerden oluşan bir ekibe katıldığı belirtiliyor. 
 Hatta halk onun bir süre KKTC'deki yasa dışı kumar örgütünde yönetici veya benzeri  bir pozisyonda çalıştığını, bu süre zarfında hızla yükselip kendilerini kurduklarını, Jasminebet adlı yasa dışı kumar sitesinin tamamen kendisine bırakıldığını söylüyor.
 Şüpheli Engin Porat ise 2017 yılında faaliyetlerine başlamıştı.
 Yasadışı yoldan kazanılan parayla zengin olma hedefiyle bir yapı kurmaya başlayan Engine Porat'ın nihai hedefinin yasa dışı kumar organizasyonlarından elde ettiği parayı kripto varlıklara dönüştürmek olduğu ve payını aldıktan sonra bunu başka bir şirkete aktardığı kaydedildi.

 Amaçlarını gizlemek için güzellik merkezi açtılar...
 Hazırlanan iddianamede, bahislerin sistem içerisinde bilgi ve kontrol olmaksızın yasa dışı kaynak olarak  kripto paralara dönüştürüldüğü, aklandığı ve  kripto cüzdanlara aktarıldığı belirtiliyor.
 Daha sonra şirketler arasında gerektiğinde nakit para yatırma ve çekme yoluyla transferler yapılır.
 Oyuncuların yasa dışı kumar sitelerinde işlem yapmak için yatırdıkları paralar, casus yazılımlar aracılığıyla mail order sistemleri aracılığıyla şirketlere aktarılıyor ve daha sonra örgüt üyeleri tarafından gerçekleştirilen çok sayıda para çekme ve yatırma işlemiyle gerçekleştirilmeye çalışılıyor.
 Ayrıca para aktarmak için sahte faturalar kullanmak.
 Bu nedenlerle araştırılan kişi ve şirketlerin, güzellik ve kozmetik sektöründe faaliyet gösteren onlarca şirket kurdukları, nihai hedeflerini uzmanlaşmış taktikler ve organizasyonlarla gizledikleri ortaya çıktı. Amaçları lüks arabalarla kara para aklamaktı. İddianameye göre, ifşa edilmemesi için büyük miktarlarda paranın bazen kripto para cüzdanlarında tutulduğu, partilere aktarıldığı, lüks bir  yaşam tarzını desteklemek için kullanıldığı ve sonuçta şirketlere aktarılmaya çalışıldığı söyleniyor. Buna milda aklama deniyor ve bu kapsamda söz konusu şirketlerden milyonlarca dolar nakit çekilerek, şirketler arasında fon aktarılarak, milda adı verilen şirketlere para yatırılarak, gayrimenkul ve lüks otomobil satın alınarak, amaç, nakit para aklamaktı.
 Haksız elde edilen kazançlar sanki gerçek bir ticari operasyonmuş gibi onlarca kez devredildi.
 Daha sonra kripto varlıklara dönüştürüldü ve kayıtları iptal edildi.
 Bu eylemin gerçekleştirildiği, suç örgütünün her  aşamada belirli görevleri yerine getiren üyeleri aracılığıyla hareket ettiği ve eylemin kararlılıkla devam ettiği kanıtlanmıştır. Yıllar süren sürekli bir yapı içerisinde suç işliyorlar.  Engin Porat organizasyonun başkanı, Dylan Porat ise organizasyonun yöneticisidir. İddianamede, örgütün yöneticisinin Engin Porat olduğu, örgütün liderlerinin ise Dilan Porat, Sheila Dou, Alper Kürşat Porat, Sezgin Porat, Mustafa Özalp ve Ahmet Gün olduğu belirtiliyor; organizasyonun.
 20 kişiden oluşan suç örgütünün "siyahileri" tanıtmak amacıyla geniş çaplı bir örgüt olarak kurulduğu söylendi.
 Yasadışı yollarla elde ettikleri fonları hukuk sistemine kaçırıyorlar, eritiyorlar ve kripto cüzdanlarda saklıyorlar ve cömertçe harcıyorlar.
   40 yıl hapis cezası   Hazırlanan iddianamede Engin Porat, Dilan Porat, Sheila Du, Sezgin Porat, Alper Kyurshat Porat, Mustafa Özalp ve Ahmet Gün'ün "kuruculuk ve yöneticilik yapmakla" suçlandığı iddia ediliyor.
 "Suç işlemek", "suçtan elde edilen malvarlığını aklamak" ve "futbol ve diğer spor müsabakalarında kumar ve kumarı düzenleyen 7258 sayılı Kanuna aykırı davranmak" suçlarından 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.
 Büyükannenin örgütüne üye olduğu ortaya çıktı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.