Enver Aysever ihalenin detaylarını anlattı

Gazeteci-yazar Enver Aysever dünkü YouTube yayınında son günlerde kendisini hedef alan ihale tartışmalarını ve CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e karşı açacağını duyurduğu dava hakkında açıklamalarda bulundu.

Gazeteci-yazar Enver Aysever, kendisini hedef alan suçlamalarda konu edinilen ihale hakkında bilgisi olmadığını, ihale içeriğini basında yer aldığında öğrendiğini anlattı. Yaptığı çalışmaların ihale konusu edilmesinin zaten yanlış olduğunu belirten Aysever, ihaleyi alan firmanın kendisinin de açıkladığı üzere, Aysever'le temas etmediğini söyledi. Aysever, ihale metninde kendisinin yapacağı çalışmaya ilişkin tanımlarda da önemli yanlışlar olduğunu belirtti.

Aysever, bu konularda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bir açıklama yapmasını beklediğini, Soyer'inse "gelen tepkiler üzerine ihalenin iptal edildiği" gibi bir açıklama yaparak Aysever'e karşı oluşturulan olumsuz algıya katkıda bulunduğunu söyledi.

Cumhuriyet'e tepki: Yazılarımın kesilmesi için hiçbir sebep yoktu

Gazeteci yazar Enver Aysever, yaptığı canlı yayında Cumhuriyet gazetesinin tavrını da eleştirdi. "Cumhuriyet gazetesi, en azından yönetim kurulu, ya da yayın kurulu beni çağırıp 'Enver Aysever bu işin aslı nedir?' diye sorabilirdi. Sayın Tunç Soyer'i arayıp sorabilirlerdi. Yazılarımın kesilmesi için hiçbir sebep yoktu. Bu şekilde sanki suç işlemişim gibi algılatılarak ikinci defa toplum önünde haketmediğim bir algıya doğru itilmiş bulunmaktayım" diyen Aysever, bundan sonra gazetenin bir hata ettiğini kabul edip kendisini tekrar yazmak için davet etmesi durumunda da Cumhuriyet gazetesinde yazmayacağını duyurdu. "Zor günlerde, o güzel emekçi insanların yarattığı o güzel gazetenin, İlhan abinin bize bıraktığı gazetenin bu dönemde arkamda durmasını beklerdim" diyen Aysever, kendisinin öncesinde haberdar olduğu bir gelişme nedeniyle de Barış Pehlivan'ı kutladı.

Pehlivan'ın Cumhuriyet gazetesinde yazmaya başlamasının bir kazanım olduğunu belirten Aysever, "Son dönemin onurlu gazetecilerinden biri olarak Cumhuriyet'te yazmak hakkıdır." diye konuştu. Aysever gazete yönetimi için "bu zor günlerde beni yalnız bıraktıkları için üzüntümü bildirmek isterim" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Sıfır araçların fiyatları üzerindeki artışlar kontrol altına alınacak!
Toyota Corolla Cross Hibrit'te önemli fiyat düşüşü: Faiz oranları yarı yarıya az
Bu devirde böyle fırsat bir daha gelmez: Yerli Togg yeni kampanya ile döndü!
Yetişen alır! Toyota Corolla Cross Hibrit'te yarı yarıya indirim!
Beklenen fiyat belli oldu! Chery Tiggo4 Pro fiyat etiketi ortaya çıktı