Enver Aysever'in 301'den yargılandığı davada karar!

ABC HABER MERKEZİGazeteci yazar Enver Aysever, 27 Kasım 2015'te BirGün gazetesindeki köşesinde "Boktan düzenin yetiştirdikleri" başlıklı bir yazı yayınlamış, Aysever hakkında TCK'nin 301. maddesinden dava açılmıştı. Davanın...

ABC HABER MERKEZİ

Gazeteci yazar Enver Aysever, 27 Kasım 2015'te BirGün gazetesindeki köşesinde "Boktan düzenin yetiştirdikleri" başlıklı bir yazı yayınlamış, Aysever hakkında TCK'nin 301. maddesinden dava açılmıştı. Davanın karar duruşması bugün İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. 

Aysever, 301. maddeden yapılan suçlamadan beraat ederken, 125. maddeden 'hakaret' suçlamasıyla 10 bin 620 lira ceza aldı.

Duruşmada Enver Aysever "Suçlu olduğumu düşünmediğim için hiçbir erteleme talebim yok. Bu gerekçelerle derhal beraat kararı verilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Enver Aysever'i dostları, siyasi parti temsilcileri, yazarlar yalnız bırakmadı. 

Aysever, davayı takip edenlerle birlikte çıkışta bir açıklama yaptı:

Davaya konu olan yazısında Enver Aysever, "Cumhuriyetimiz İsmail Kahraman’ı da yetiştirmiş. Ne fark var aralarında? Biri faşist Evren’in bokunu yemeye hazır, diğeri sanat, felsefe, düşmanı. Biri askerin postalını yalamaya gönüllü, diğeri padişahın kapı kulu. İkisini de cumhuriyet yetiştirmiş… Yazık yüzüncü yıla giderken ürün bu… Önerim; RTE Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Kahraman’ın, Celal Şengör’ü rektör yapması! Bu boktan düzen böylece taçlanır. İkisi de aynı yolun yolcusu nasılsa!" diye yazmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.