EPDK Başkanı Yılmaz: "Siber güvenlik ulusal bir öncelik hali aldı"

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, siber güvenliğin ulusal öncelik olduğunu vurguladı. EPDK, enerji altyapılarına yönelik siber saldırılara karşı akıllı sistemler geliştirecek, yerli yazılım teknolojilerine odaklanarak dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, siber güvenliğin ulusal bir öncelik haline geldiğini vurguladı. Yılmaz, "Enerji altyapılarına yönelik siber saldırılar sadece hizmet kesintilerine veya ekonomik kayıplara neden olmaz, aynı zamanda ulusal güvenliği de tehdit eder. EPDK olarak bu tehlikenin bilincindeyiz. Daha akıllı sistemler geliştirmek ve etkili önlemler almak için gerekli adımları hızla atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz" dedi.

Yılmaz, EPDK'nın düzenlediği "Enerji Sektöründe Siber Savunma Simülasyonu Konferansı"nın açılışında, özellikle Türkiye gibi enerji geçiş noktalarında stratejik bir konumda olan ülkeler için siber güvenliğin kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Ayrıca şunları kaydetti: "Veri güvenliğimizi yabancı çözümlerle sağlamaya çalışmak büyük bir risk taşıyor. Daha güvenli yazılım teknolojileri geliştirilmesi için ilgili kurumlarla işbirliği yapılmalı ve yazılım geliştirme ile test süreçlerinde üniversitelerimiz ve genç yeteneklerden yararlanmalıyız. Bu nedenle, AR-GE çalışmalarımızda milli ve yerli yazılım projelerine ağırlık vererek veri ve sistem güvenliğimizi artıracak ve dış tehditlere karşı enerji alanında korunmamızı sağlayarak dışa bağımlılığımızı azaltacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.