EPDK, petrol piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, petrol piyasası için yeni kriterler belirleyen yönetmeliği güncelledi. Değişikliklerle, akaryakıt teslimatları ve depolama koşulları yeniden düzenlendi. Yeni düzenlemeler, 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından petrol piyasasında uygulanacak kriterlere ilişkin yönetmelik güncellendi. 

EPDK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan "Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile birlikte, yönetmeliğin 38. maddesinde bazı değişiklikler gerçekleştirildi. 

Bu değişiklikler kapsamında, daha önce "Yeterli depolama ve kendi araçlarına akaryakıt ikmal kapasitesine sahip olmaları ve akaryakıtı kendi gereksinimleri için kullanmaları şartıyla; kamu kurum ve kuruluşlarına, liman, havalimanı, fabrika, şantiye, maden veya taş ocaklarına yapılan teslimler hariç olmak üzere" ifadesi, "Fabrika, şantiye, nakliye filosu işletmeleri ve benzeri kendi gereksinimleri için depolama imkanı ve kendi araçlarına akaryakıt ikmal kapasitesi olan yerler hariç olmak üzere" şeklinde güncellendi. 

Ayrıca, akaryakıt istasyonu dışında yapılacak akaryakıt teslimatlarıyla ilgili olarak, "akaryakıtın alıcı deposuna taşınması veya taşıttırılmasının gerçekleştirilmesi" ifadesi aynı maddeye eklendi. 

Yeni düzenlemeler, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.