Epic Games ile Google davasında son durum

Davaya göre Google, doğrudan Play Store’a karşı rekabet etmesini önlemek için Activision Blizzard’a yaklaşık 360 milyon dolar ödemiş.

Reuters tarafından görülen mahkeme belgelerine göre anlaşma, arama devinin Project Hug girişiminin bir parçası olarak imzaladığı en az 24 anlaşmadan biriydi.

Daha sonra Uygulamalar ve Oyunlar Hız Programı olarak bilinen Project Hug’ın mali ayrıntıları, Epic Games ile Google arasında devam eden antitröst davasının merkezinde yer alıyor. 2021’de stüdyo, Google’ın büyük uygulama geliştiricilerini Play Store’da tutmak için milyonlarca dolar harcadığını iddia etti. Bu hafta, Epic’in şikayetinin yeniden düzenlenmemiş yeni bir versiyonu, Uygulamalar ve Oyunlar Hız Programının kapsamı hakkında daha önce bilinmeyen ayrıntılar sağlayarak kamuoyuna açıklandı.

Mahkeme belgelerine göre Google, Nintendo, Ubisoft ve Riot Games ile de anlaşmalar imzaladı. Epic, Riot örneğinde, League of Legends stüdyosunun kendi “kurum içi” uygulama mağazası “çabalarıyla ilerlemesini “durdurmak” için yaklaşık 30 milyon dolar ödediğini iddia ediyor. Riot Games, Engadget’in yorum talebine hemen yanıt vermedi. Dava, Google’ın Activision ile anlaşma imzalamanın yayıncıyı “rakip bir uygulama mağazası başlatma planlarından vazgeçmesine” sevk edeceğini bildiğini iddia ediyor, Activision bu iddiaya itiraz ediyor. Bir Activision sözcüsü Reuters’e verdiği demeçte, “Epic’in iddiaları saçma” ifadelerini kullandı.

Galaxy S23, Android telefonlarda en iyi yonga setine sahip olacak

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Uzmanlar anlattı: Bunları yapmıyorsanız bilgileriniz çalınabilir!
Youtube'un beklenen yeni arayüzü iptal edildi: Kullanıcıların tepkisi büyük oldu!
Kişisel Bilgileriniz Tehlike Altında Olabilir! Uzmanlar Detaylarıyla Anlattı!
Apple Watch alamıyorsanız bunu alabilirsiniz!: Fiyatı oldukça uygun!
Çiftlik oyunları tutkunları için güzel bir haber: Steam Çiftlik Festivali başladı!